ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

28.09.2017 Mladi plivači iz opštine Bogatić

Mališani iz opštine Bogatić, uzrasta od 5 do 14 godina,  u Sportsko-rekreativnom klubu "Junior", pored škole sporta, mogu se upisati i na obuku plivanja. Treninzi se obavljaju dva puta sedmično, subotom i nedeljom, na Gradskom bazenu u Šapcu, pod budnim okom instruktora plivanja, profesora fizičkog vaspitanja, Svetislava Kovića i Saše Martića.

Na obuku se mogu prijaviti i plivači i neplivači, obzirom da se na treninzima uče i usavršavaju tehnike plivanja, prilagođeno uzrastu i sposobnostima mališana.

„Kada bi postojao bazen u Bogatiću, obuka bi mogla da se proširi, pa bi svi osnovci i srednjoškolci  mogli da nauče da plivaju već na časovima fizičkog vaspitanja. Mališani nakon naše obuke i usavršavanja stilova mogu da nastave da se bave vaterpolom u VK „Šabac. Već smo učestvovali na nekoliko takmičenja i slobodno mogu reći da u našim redovima postoje deca koja imaju veliki potencijal za buduće profesionalno bavljenje ovim sportom“, rekao je Svetislav Ković.

Plivanje je vrsta rekreacije koja izuzetno pozitivno utiče na zdravlje, pospešuje se aerobna fizička aktivnost i istovremeno jačaju svi mišići. Voda stvara veći otpor od vazduha, tako da u njoj moramo da se trudimo 12 puta više nego kada vežbamo na suvom. Zato plivanje jača mišiće tela čineći nas izdržljivijim, što pomaže u borbi protiv bolesti.

Istraživanja pokazuju da deca koja su išla na plivanje kao bebe imaju jači imunitet, otpornija su na infekcije i viruse, imaju odličan tonus mišića, bolji apetit, čvršće spavaju.

Plivanje poboljšava i osećaj ravnoteže i držanje tela, a preporučuje se i kod blažih i težih deformiteta, kao što su iščašeni kukovi, krive noge, deformiteti grudnog koša, kičmenog stuba i stopala. Plivanje utiče i na psihu deteta, pomaže u prevazilaženju stidljivosti, nesigurnosti i strahova, poboljšava komunikaciju i ubrzava socijalizaciju.

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH