ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

21.12.2017 Počinje zima

Danas  u 17 sati i 28 minuta počinje zima, saopštilo je Astronomsko društvo „Ruđer Bošković“ u Beogradu. U istom trenutku, za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje leto. Na dan početka zime obdanica je najkraća - 8 sati i 47 minuta, a noć najduža - 15 sati i 13 minuta.

Meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da će zima koja je pred nama biti toplija u odnosu na prethodnu, sa vrednostima srednje zimske temperature vazduha u intervalu od jedan stepen do četiri stepena, odnosno od -4 do nula u planinskim predelima.

Izgledi su da će tokom decembra, januara i februara u većem delu Srbije, broj mraznih dana, sa minimalnom temperaturom vazduha nižom od nule, biti u interval od 40 do 65, a na planinama od 65 do 85 dana.

Očekuje se da će biti i od 10 do 20 ledenih dana, a na planinama od 25 do 45.

Klimatski izgledi ukazuju na to da će tokom predstojeće zime količina padavina biti na nivou godišnjeg proseka.

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH