ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

17.07.2018 Одржан парастос Ђенералу Дражи Михаиловићу у Богатићу

Данас је у Храму Рођења Пресвете Богородице у Богатићу одржан парастос ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу и његовим саборцима.

Организатор је као и прошле године наш суграђанин Милан Станојевић из организације Срспки Четници Аустралије, уз подршку Милан Јелесића и СПО-Богатић. Станојевић се налази у Вашингтону и тамо ће 22. јула бити обележен “Дражин дан” светим литургијама на америчком континенту.

“ Наш храм и наше братство услишујући жељу и потребу идеолошких сатрудника и блаженпочившег ђенерала, придружује се успомени и поставља га на место мученика, за крст часни и слободу златну”, рекао је  Никола Милошевић, свештеник СПЦ - храма у Богатићу.

Владан Јошић, председник ОО СПО-Богатић, изјавио је за наш портал: “На данашњи дан 17. јула пре седамдесет две године, убијен је Ђенерал Дража Михаиловић, тако да је данашњи дан један од тужнијих дана у савременој српској историји”.

У свим временима и народима слављени су као велики људи, изнад свих других, они који су положили живот свој за пријатеље своје или ближње своје. Дража Михаиловић показао је највећу љубав доступну синовима човечијим, тиме што је је положио живот свој за народ свој. Љубав која премашује и ту љубав, није за човека него за Бога. Зато ће правична историја ставити њега на раван са косовским витезовима, како њега тако и сву његову изгинулу војску, све његове храбре војводе, барјактаре, капетане и ратнике.

 

 

 

 

 

 

Д. Остојић  

 

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH