ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

18.07.2018 Da li se cegeri i pletene torbe vraćaju u modu?

Ministarstvo za zaštitu životne sredine je prošle godine napravilo dogovor sa  nekoliko  trgovinskih  lanaca, da se plastične kese u njihovim objektima naplaćuju, a sve u cilju očuvanja  prirodnog okruženja. Manje plastičnih kesa i plastične ambalaže u našem okruženju znači i zdravija životna sredina.

I u Bogatiću je u nekoliko velikih trgovina počelo naplaćivanje plastičnih kesa, po ceni od 2 dinara. Naplatom će se pokušati smanjenje njihove upotrebe, a efekat će se videti na kraju godine. Ukoliko se ne postignu željeni rezultati, razmatraće se mogućnost trajne zabrane korišćenja kesa. Njihova upotreba je potpuno zabranjena u 35 zemalja, a u zemljama EU su sve manje u upotrebi.

 Ali, razvijanje ekološke svesti je ključna stavka u ovoj i u svakoj drugoj akciji na očuvanju životne sredine, jer građani moraju biti svesni zbog čega se to  radi i zašto je  to dobro.

Ne tako davno domaćinstva su koristila pletene korpe ili cegere. Nestali su i oni koji su pleli korpe i šili cegere.  Možda će  ponovnom upotrebom cegera i korpi u svakodnevnom životu zaživeti i stari zaboravljeni zanati?!

 

 

 

D. Ostojić

 

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH