ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

15.04.2015 Obimni poslovi i planovi Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju: Od uređenja deponija do novog asfalta

U Direkciji za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju uspešno su sproveli više javnih nabavki, pa je počela realizacija ovogodišnjeg programa rada. 

            - Juče je počelo prolećno uređenje seoskih deponija. Završeni su radovi u Garibovcu, u Badovincima, a nastaviće se u Dublju i u ostalim mesnim zajednicama. Ove radove obavlja preduzeće „Mačva-put“ i koštaće 1,1 miliona dinara. Predviđeno je da u narednih petnaest dana budu uređene sve seoske deponije, a nakon toga započeće čišćenje nelegalnih deponija u svim mesnim zajednicama - navodi Matija Milovanović, vršilac funkcije direktora JP „Direkcija za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju“.

            Preduzeću „Jugokop Podrinje“ povereni su radovi na krpljenju udarnih rupa na lokalnim putevima i ulicama na celom području opštine. Za ove poslove, kaže Milovanović, programom Direkcije izdvojeno je 7,5 miliona dinara i njihova realizacija počeće posle Prvomajskih praznika. Takođe u maju obaviće se obeležavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, košenje trave na bankinama i sečenje šiblja pored puteva.

            U leto i jesen putari će imati najviše posla.

            - Za jun mesec smo planirali izgradnju i asfaltiranje 2,5 kilometara novih puteva u Bogatiću, Dublju i Uzveću, za šta je opredeljeno 20 miliona dinara. Takođe pripremamo dokumentaciju za šljunčenje nekategorisanih puteva koje planiramo da obavimo u junu i za koje je opredeljeno 3 miliona dinara - kaže Milovanović.

            Sredinom leta počeće uređenje prve polovine Ulice Mije Jovanovića (sa obe strane) za šta je predviđeno 10 miliona dinara i uređenje školskog dvorišta OŠ „Mika Mitrović“ u vrednosti 7 miliona.

Na jesen je planirano presvlačenje novim slojem asfalta oko četiri kilometra puta (planirana sredstva 20 miliona dinara).

            Milovanović sa zadovoljstvom ističe da će Putevi Srbije ovog meseca obaviti krpljenje udarnih rupa na celoj dužini državnog puta od Sremske Mitrovice do Pavlovića mosta, kroz područje opštine Bogatić.

            - Sada se radi opsecanje rupa. Stiglo se do Glušaca i radovi se odvijaju predviđenom dinamikom. Pored krpljenja rupa predviđeno je i presvlačenje asfaltom najoštećenijih deonica na ovoj saobraćajnici. Zadovoljni smo što su u Ministarstvu i „Putevima Srbije“ uvažili naše urgencije za hitno saniranje ove saobraćajnice i praktično započeli ovogodišnju sezonu upravo na uređenju ovog važnog putnog pravca - istakao je Matija Milovanović, vršilac funkcije direktora JP „Direkcija za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju“.

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH