ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

17.04.2015 Javna rasprava o predlogu Strategije održivog razvoja opštine Bogatić

Pre usvajanja predloga Strategije održivog razvoja opštine Bogatić za period od 2015-2020. godine, u Bogatiću je  održana javna rasprava u okviru koje su svi zainteresovani građani i institucije imali mogućnost da iznesu svoje komentare, sugestije, ideje i preporuke. Opština Bogatić je na osnovu sporazuma o saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština a posredstvom Delegacije Evropske unije, pristupila realizaciji ovog planskog dokumenta u okviru projekta Exchange 4, komponente 1.

„Baza ovog plana je strategija Opštine usvojena 2010. godine, na osnovu koje su korišćeni podaci i analize u smislu njihovog  usklađivanja“, rekao je Slavko Vladimirović, koordinator stručnog tima Opštine Bogatić.

Izrada Akcionog plana je osnov za  realizaciju Strategije održivog razvoja u tri ključna segmenta: ekonomski, infrastrukturni i društveni.   Nakon definisanja strategije, određuju se sektorski planovi a na kraju se definišu projekti od značaja za razvoj lokalne samouprave.

„Podrška sprovođenju relevantnih nacionalnih projekata lokalnih samouprava kroz povezivanje sektorskih strategija i akcionih planova i razvoj specifičnih opštinskih infrastrukturnih projekata“, suština je komponente 1  programa Exchange 4.  

N.Isaković

 
 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH