ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

03.09.2018 U popodnevnu smenu krenuli i najradosniji đaci, prvaci

Na početku  nove školske godine najradosniji su đaci prvaci, jer će pored starih, upoznati dosta novih drugova i drugarica.

 Uz radost, kod prvaka prisutna  je i trema od škole, učitelja, novih obaveza, jer se po prvi put susreću sa dosta nepoznatih stvari i situacija.

Svečani prijem đaka prvaka organizovan je u Osnovnoj školi „Mika Mitrović“ u Bogatiću.

Organizovana je i mini priredba, s ciljem opuštanja, oslobađanja i otklanjanja treme kod najmlađih.U tekstu podrške, nastavnice srpskog jezika Ivane Savić, učenici osmog razreda govorili su tekst i čitali pesme, a sve sa ciljem otklanjanja straha kod prvaka.

Prisutnima se obratio Božidar Cmiljanović, direktor škole. Đacima je poželeo da u svojim željama za uspehom, budu pošteni, radni, savesni i prvenstveno dobri ljudi, a da bi to i postigli pomoćiće im svi zaposleni u ovoj školi.

Pored đaka, roditelja, nastavnika, svečanom prijemu su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave Dušanka Kovačević , Dalibor Ostojić i predsednik opštine Nenad Beserovac, koji je đacima prvacima poželeo uspeh, kako na početku, tako i u daljem školovanju i dodao, da je njihov prvenstveni cilj bio da se svim đacma stvore optimalni uslovi za školovanje i da će roditeljima svakako biti od koristi, novčani iznos, od po 5.000 dinara, dar lokalne samouprave.

Ove školske godine u osnovnu školu “Mika Mitrović”, sa izdvojenim odeljenjima u Belotiću i Banovom Polju, u prvi razred je pošao devedeset i jedan učenik.

Jednokratna novčana pomoć, u iznosu od po 5.000 dinara, kao i besplatan saobraćajni paket, dar lokalne samouprave, uručeni su danas svim đacima prvacima na teritoriji opštine Bogatić, u njihovim matičnim školama. 

Za ovu svrhu iz opštinskog budžeta za 207 učenika izdvojeno je 1.035 000 dinara.

 

 

D. O

 

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH