ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

21.04.2015 Veče humora i satire sa Aleksandrom Čotrićem

Narodna biblioteka " Janko Veselinović" iz Bogatića organizovala je " Veče humora i satire" uz druženje sa poznatim aforističarem Aleksandrom Čotrićem.

Aleksandar Čotrić, diplomirani pravnik i narodni poslanik, satirom je počeo da se bavi još kao srednjoškolac, pa bi se moglo reći da je već odavno apsolvirao sve naše prilike i neprilike. U prilog tome govore i četiri objavljene knjige aforizama, brojne antologije u kojima je zastupljen, mnogo nagrada koje je dobio za aforizam, a 2004. godine i za kratke priče. Saradnik je nekoliko novina i časopisa u zemlji i inostranstvu. Njegovi aforizmi su prevođeni na trinaest jezika.

Čitalačkoj publici u Bogatiću predstavio je deo svog opusa, kao i knjigu "Dobre vibracije" - aforizmi o ženama i muškarcima.  Književni opus Aleksandra Čotrića poslednjih godina dobija novi tok, otkada su se, između ostalih, u sedištu njegovog interesovanja našli i aforizmi posvećeni ženi i muškarcu, sagledani iz perspektive savremenog načina života.

Knjiga aforizama "Dobre vibracije" je inspiracija svakom za sopstvena traganja i razmišljanja o svakodnevici i odnosima u porodici i društvu.

 N.Isaković

 
 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH