ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

26.04.2015 Preminuo Slobodan Gale Zablaćanski – slikar iz Glušaca

Danas, u pedesetoj godini života, preminuo je Slobodan Gale Zablaćanski – slikar iz Glušaca. Slobodouman, pun duha, nasmejan i uvek spreman za šalu , za sve one koji su ga poznavali  bio je oličenje života lišenog svih okova. Plenio je svojom duhovnošću.

Pozorištu u Bogatiću darovao je svu svoju posvećenost i ljubav prema umetnosti radeći kao scenograf poslednjih 25 godina.

Slikarstvom se bavio još od srednjoškolskih dana.Stvarao je u više oblasti likovne umetnosti: minijaturno primenjeno slikarstvo, živopisanje ikona i zidnih površina u crkvama i manastirima, štafelajsko uljano slikarstvo, vinoreli………..

1997. godine boravio je u Grčkoj i na Kipru, gde je oslikao nekoliko pravoslavnih hramova.

Izlagao je više puta samostalno i kolektivno, bio učesnik mnogih likovnih kolonija. Poslednjih meseci izlagao je svoje vinorele u gradovima širom Evrope.

Prerana i iznenadna smrt zatekla ga je u punoj stvaralačkoj snazi.

 
 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH