ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

07.12.2018 Најуспешнијим студентима додељене општинске стипендије

На основу расписаног Kонкурса, а сходно одредбама Правилника о условима стипендирања студената са подручја општине Богатић, пет најбољих студената основних академских студија, у школској 2018/2019. години биће стипендирани из општинског буџета. Додељене су стипендије за три студента из области природних и техничких наука и два студента из области друштвених и хуманитрних наука.

Правилник предвиђа доделу 2 стипендије из области природних и техничких наука, 2 стипендије из области друштвених и хуманитарних наука и 1 стипендију из области уметности. Kако ове школске године није било пријављених студената из области уметности, пета стипендија је припала трећем студенту из области природних и техничких наука, а сходно оствареном успеху.

Ранг листу, на основу 45 пријављених кандидата, формирало је Одељење за општу управу, заједничке послове и друштвене делатности Општинске управе општине Богатић, на основу Правилника  и на основу просечне оцене студената у току студија, с тим да  за сваку годину просек мора бити  од 8,00.

Студентима који нису добили стипендије, а испуњавају услове прописане Правилником о стипендирању, њих укупно 30, биће исплаћена једнократна новчана помоћ у износу од по 30.000,00 динара.

Одлуком председника Општине стипендије су добили редовни студенти:

 1Бојана Вулетић из Богатића, Природно-математички факултет, Нови Сад, 2. година, просек 9,73

 2Kатарина Жигеровић из Бадовинаца, Природно-математички факултет, Нови Сад, 2. година, просек 9,57

 3Дејан Петрушић из Бадовинаца, Факултет техничких наука, Нови Сад, 2. година, просек 9,27.

 4Филип Малетић из Богатића, Kриминалистичко-полицијска академија, Београд-Земун, 3. година, просек 9,35.

 5Александра Пајић из Бадовинаца, Војна академија, Универзитет одбране Београд, 3. година, просек 9,25. 

Ову врсту стипендије већ користе студенти који су претходних година испунили услов за добијање исте, али и остварили просечну оцену изнад  8, која је неопходна за наставак стипендирања.

Стипендије ће се исплаћивати за период од новембра 2018. до новембра 2019. године, у месечном износу од по 10.000,00 динара.

Ове године на конкурс се пријавило укупно 35 студената из области природних и техничких наука, од којих су троје добили стипендије , а 28 једнократну новчану помоћ. Четири студента не испуњава услове конкурса.

Из области друштвених и хуманитарних наука конкурисало је укупно 8 студената, од којих су двоје добили стипендије, а једнократну новчану помоћ добиће два студента. Четири студента не испуњавају услове конкурса.

Са високих школа струковних студија било је пријављено два студента, али сходно Правилнику, не стипендирају се студенти струковних студија, већ само академских.

Извор: http://www.bogatic.rs  

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH