ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

20.12.2018 Veće subvencije za tovna grla

Sa razvojem stočarske proizvodnje, naročito proizvodnjom junećeg mesa, Srbija može dobro da zaradi, ali i da uposli postojeće farme i podstakne osnivanje novih. Uz tržište Evropske unije, Rusije, Kine i Turske, najavljuje se i izvoz u Egipat. Da bismo ispunili tražene količine, neophodno je u tovu imati nekoliko desetina hiljada grla. U sledećoj godini, država će povećati subvencije sa 10.000 na 15.000 dinara po tovnom grlu.

Farmeri navode da je pomoć države, iako  sa zakašnjenjem, uvek dobro došla. Subvencije su bitno doprinele povećanju broja ljudi koji se opredeljuju za govedarstvo, a samim tim i obim proizvodnje se uvećava. Junetina je sve traženija na svetskom tržištu. Izvoz u Tursku je dobro došao našim farmerima, a potražnja stiže i iz drugih zemalja.

Po rečima ministra poljoprivrede, Branislava Nedimovića, sledeće je tržište Egipta, što je veliki iskorak, s obzirom na veliku tražnju. Krajem sledeće godine ministar je najavio povoljnije uslove i za proizvođače mleka.

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH