ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

17.06.2018 Previše gledanja u ekrane fizički menja strukturu mozga

Gledanje u ekrane kompjutera i telefona menja strukturu mozga kod dece, pokazuju brojna istraživanja naučnika, koji su više od decenije posmatrali preko 11.000 desetogodišnjaka, istražujući koji način iskustva iz detinjstva utiču na razvoj mozga i na emocionalni razvoj mentalno zdravlje.
Pametni telefoni, tableti i video igrice fizički menjaju strukturu mozga adolescenata, pokazalo je istraživanje američkog Nacionalnog Instituta zdravlja.Skeniranje mozga 4.500 dece pokazalo je da se kod one dece koja su sedam i više sati gledala u ekran korteks mozga stanjio.
Prvi rezultati istraživanja pokazuju da su deca koja su provodila više od dva sata dnevno pred ekranima imala lošije rezultate u mentalnim zadacima i u testovima jezika. Završetak ove velike studije predviđen je za početak 2019. godine.
Stručnjaci iz dana u dan pozivaju roditelje da svojoj deci ograniče upotrebu pametnih telefona i računara.Ranije su već pedijatri i psiholozi savetovali roditeljima da deci mlađoj od dve godine ne daju u ruke pametne telefone i digitalne igrice jer to loše utiče na njihov razvoj.
 
„STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA“ Projekat "Zaštitimo decu na internetu" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić u 2018. godini.
 
 

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH