ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

03.02.2019 Povećan iznos PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe koji se refundira

Na sajtu Poreske uprave objavljeno je saopštenje da je povećan iznos PDV-a za kupljenju hranu i opremu za bebe koji se refundira, kao i limiti koji se odnose na neto prihod i ukupnu imovinu roditelja, odnosno staratelja.

Zahtevi za refundaciju PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe mogu se podneti do 18. februara 2019. godine nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave Republike Srbije.

Poreska uprava će posle sprovedenog postupka kontrole zahteva, u roku od 30 dana, izdati rešenje kojim se utvrđuje pravo na refundaciju PDV-a, ili rešenje kojim se zahtev odbija.

Povećan je iznos PDV koji se refundira kao i limiti koji se odnose na neto prihod i ukupnu imovinu roditelja odnosno staratelja. U skladu sa izmenama Zakona o porezu na dodatu vrednost, propisano je da se pravo na refundaciju PDV-a može ostvariti do iznosa od 78.825,55 dinara za bebu starosti do dve godine, i to u prvoj godini starosti do 45.043,17 dinara, a u drugoj do 33.782,38 dinara, navodi se u saopštenju.

Pravo na refundaciju PDV-a za hranu i opremu za bebe može da ostvari roditelj, odnosno staratelj, ukoliko je njegov ukupan neto prihod u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev za refundaciju manji od 1.081.036,19 dinara, a ukupna imovina na koju plaća porez na imovinu manja od  26.350.256,84 dinara.

Informacije u vezi sa refundacijom PDV-a za opremu i hranu za bebe, nalaze se na sajtu Poreske uprave- http://www.poreskauprava.gov.rs, a mogu se dobiti i putem telefona  Kontakt centra, na broj 011/331-01-11.

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH