ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

13.11.2019 Од куће до школе и од школе до куће

Пут од куће до школе носи безбедносне ризике за све ђаке, а посебно за најмлађе, ђаке прваке. Велики ризик је у самој  зони школе, иако је ограничење, тј. дозвољена брзина кретања возила 30 километара на час. Поред возача путничких возила и родитељи  својим примером малишанима треба да покажу како се безбедно стижe од куће у школу и од школе до куће. Зато  возачи и пешаци треба да буду посебно опрезни у саобраћају када су у близини школе. У Србији  је ове године око 64.000 првака први пут кренуло од куће до школе, па ту чињеницу сви учесници  у саобраћају никако не би смели да занемаре.

Контрола брзине кретања, контрола начина превожења  деце у аутомобилима и контрола прекршаја непропуштања пешака је оно што би  полиција у близини школе требала да посебно контролише и санкционише.

И сами родитељи када доводе децу не смеју да крше правила, јер су они најбољи пример својој деци како се треба понашати у саобраћају. Никако не би смели као што се на слици види да паркирају ауто на месту где се прелази пешачки прелаз. Родитељ који је довезао два ђака у школу је управо то урадио!

Нови прилази школама, укључујући пешачке прелазе и лежеће полицајце, присуство полиције за време промене смене у школи и на крају школског дана, у многоме би побољшао безбедност  ђака.

 

 

 

 

Д. Остојић

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH