ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

13.11.2019 Marčelo u Bogatiću

U prostoriji Narodne biblioteke "Janko Veselinović" u Bogatiću održano je književno veče Marka Šelića Marčela. Angažovan, obrazovan, aktivan u svojim delima, bilo da je reč o pisanoj ili muzičko formi, Marčelo jasno oslikava srpsko društvo i probleme sa kojima se ono suočava. Autor je večeras govorio o svom novom romanu, serijalu Malterego, prozi, društvenom aktivizmu, Dilanu Dogu- italijanskom strip junaku, ukratko,” kud se pošlo i dokle se stiglo”. 

“Ono što me dovelo u Bogatić jeste serija književnih večeri u međuvremenu, a pod međuvremenom podrazumevam sve ono vreme između dve knjige. Jedna od glavnih tema u prethodne tri knjige, i četvrtoj (Malterego ) koja je na putu, je “ambalažiranje  besa” Kako se izboriti sa besom koji ima svoj najveći uzor u bespomoćnosti.. Ovde je reč o nasilnoj traumi i šta sa njom raditi, da li na nasilje uzvratiti nasiljem, ili ne. Pred neke od tih junaka se stavlja ta dilema, da li neukaljati ruke i dušu?”

Kao autor Marčelo se ne stavlja ni na jednu stranu, već pokazuje obe. Svako će Malterego čitati i tumačiti na svoj način, ali svi će prepoznati neverovatno dobru priču.

Književno veče Marka Šelića Marčela bilo je izuzetno posećeno, prostorija Narodne biblioteke bila je premala za sve zainteresovane .

D. O

 
 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH