ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

21.11.2019 Preminuo Ljubinko Jevtić

Ljubinko Jevtić, mačvanski hroničar iz Badovinaca, posle kraće bolesti preminuo je danas u 68.godini.

Dugogodišnji voditelj programa mnogobrojnih sportskih i kulturnih manifestacija u Mačvi, ali i širom Srbije, dobitnik brojnih priznanja i diploma, bio je uzor mladim kolegama i prijateljima. Ljubinko je bio blage naravi, vedar i nasmejan čovek koji je zračio pozitivnom energijom, pun razumevanja za nevolje običnog čoveka.

Bio je čovek iz naroda, neposredan i iskren. Kao hroničar pripovedao je i zapisivao sve što je bilo vredno pomena u Mačvi. Zato je često znao da kaže:"Sve što nije zapisano, slikano i snimljeno, kao da se nije ni desilo". Mnoge generacije Mačvana pamtiće ga i kao strastvenog zaljubljenika u konjički sport. Gotovo pola veka bio je komentator konjičkih trka, kako je voleo da kaže, volonterski od srca. Njegov glas na hipodromu ostaće duboko urezan u sećanju ljubitelja ovog sporta, jer je bio ispunjen iskrenom nadom u bolje dane mačvanskog galopa.

"Ovog trenutka su sva grla u start mašini. Svakog momenta očekujemo da sudijski kolegijum da zna za početak trke. I trka je puštena". Ovako je Ljubinko najavljivao galopska nadmetanja u Mačvi.

Svoju trku života danas je, zbog iznenadne bolesti, nažalost izgubio.

Redakcija Mačva Info zahvalna je na svemu što je učinio kao sagovornik i medijski pregalac, a porodici izražava duboko i iskreno saučešće.

Ljubinko Jevtić  biće sahranjen sutra na mesnom groblju u Badovincima u 11 časova.

 

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH