ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

15.01.2020 САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНОГ ЦЕНТРА БОГАТИЋ

Саопштење које смо добили од Културно-образовног центра Богатић преносимо у целости:

ПОВОДОМ ПИСАЊА, ИСМЕВАЊА И СВИХ НЕГАТИВНОСТИ ИЗНЕШЕНИХ НА РАЧУН  ЈАВНЕ УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ КОЦ-а БОГАТИЋ, У ПРОТЕКЛИХ НЕКОЛИКО ДАНА И ТО У ВРЕМЕ НАЈРАДОСНИЈЕГ ХРИШЋАНСКОГ ПРАЗНИКА-БОЖИЋА, КАДА БИСМО БАР У ТО ВРЕМЕ МОГЛИ БИТИ „ЉУДИ“.

СИГУРНИ СМО ДА ЋЕ ОВО САОПШТЕЊЕ, (ВЕРОВАТНО И СВАКА РЕЧЕНИЦА ПОДАТАК И СВЕ ОСТАЛО УСКОРО БИТИ ИСМЕЈАНО, ИЗОКРЕНУТО, ПРЕТВОРЕНО У ЛАЖ КАО И ДОСАДАШЊА ПИСАЊА ПО ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА НЕКИХ ПОРТАЛА, ТЈ. ПОРТАЛА КОЈИ СЕБЕ ТАКО НАЗИВАЈУ-ЛАЖНИ ПРОФИЛИ ДВЕ  И ПО ОСОБЕ- ИЗНОШЕЊЕ И ПИСАЊЕ НЕИСТИНА СВЕ У КОНТЕКСТУ ДА СЕ ПРИВУЧЕ ПАЖЊА НАШИХ СУГРАЂАНА КОЈИ НИСУ НА ПРАВИ НАЧИН ИНФОРМИСАНИ И НЕ ПРАТЕ ДОГАЂАЈЕ И ДЕШАВАЊА КОЈА ОРГАНИЗУЈЕ КОЦ БОГАТИЋ. У ВРЕМЕНУ КАДА СЕ ТЕШКО ЖИВИ, КАДА ОБИЧАН ЧОВЕК ЈЕДВА САСТАВЉА КРАЈ СА КРАЈЕМ, “СПАСИОЦИ ДРУШТВА“, ДРУШТВЕНОГ, ПОЛИТИЧКОГ, ОБРАЗОВНОГ, КУЛТУРНОГ ЖИВОТА, ПИШУ СВЕ НЕГАТИВНО, ЛОШЕ, ПОДРУГЉИВО, УВРЕДЉИВО, А БАШ ОНАКО КАО ЛОШИ ПОЛИТИЧАРИ КОЈИ БИ ДА „ПОДИЂУ“ НЕКОЈ МАСИ. САОПШТЕЊЕ СЕ ПИШЕ, НЕ ЗБОГ ПОТРЕБЕ ПРАВДАЊА НЕКИМ БЕЗЛИЧНИМ ОСОБАМА, ВЕЋ ИЗ ПОТРЕБЕ ПРЕМА НАШИМ АМАТЕРИМА, ПРОФЕСИОНАЛЦИМА, САРАДНИЦИМА, УМЕТНИЦИМА, ЗАПОСЛЕНИМА (ЊИХОВИМ ЧЕСТИТИМ ПОРОДИЦА), КОЈИ СУ ТАКОЂЕ ПРОЗВАНИ НА ОДРЕЂЕНИ НАЧИН, А КОЈИ СУ ВЕЋИ ДЕО СВОГ ЖИВОТА ПОСВЕТИЛИ КОЦ-У БОГАТИЋ И РАЗВОЈУ И ДОПРИНОСУ КУЛТУРЕ У ОПШТИНИ БОГАТИЋ.

 

У 2019. ГОДИНИ...

КОЦ БОГАТИЋ ЈЕ У 2019. ГОДИНИ „ПРОИЗВЕО“, ОДРЖАО, ОРГАНИЗОВАО, ПОМОГАО И ПОДРЖАО 167 РАЗЛИЧИТИХ КУЛТУРНИХ ПРОГРАМА И МАНИФЕСТАЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ НАШЕ ОПШТИНЕ.

САМЕ ОРГАНИЗАЦИОНЕ ЈЕДИНИЦЕ: ПОЗОРИШТЕ „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“, ФОЛКЛОРНИ АНСАМБЛ „ЂИДО“, ЕТНО-ПАРК СОВЉАК, ЈЕДИНИЦА ЗА КУЛТУРНО ОБРАЗОВНУ ДЕЛАТНОСТ ( МЕШОВИТИ ХОР „МАЧВАНСКИ“, ДЕЧЈИ ХОР „ДУГА“, ШКОЛИЦА ЦРТАЊА И СЛИКАЊА) КРОЗ СВОЈУ РЕДОВНУ ПРОГРАМСКУ АКТИВНОСТ ОДРЖАЛИ И УЧЕСТВОВАЛИ У 102 РАЗЛИЧИТА ПРОГРАМА ОД КОЈИХ СУ НЕКИ БИЛИ И ХУМАНИТАРНОГ КАРАКТЕРА ( СЕЋАЊЕ НА ПРЕМИНУЛЕ ЧЛАНОВЕ, ОБНОВУ ЦРКВЕ У БОГАТИЋУ, ПРОМОЦИЈУ ФИЛМА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ „ВИ ИДИТЕ, ЈА НЕЋУ).

ОРГАНИЗОВАЛИ СМО, СПРОВЕЛИ И ФИНАНСИРАЛИ МАНИФЕСТАЦИЈЕ:

 • „БОЈ НА ДУБЉУ“: 2 ДАНА У ОКВИРУ КОГА ЈЕ БИЛА ОРГАНИЗОВАНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ( 12 СЛИКАРА) И ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ ( УЗ УЧЕШЋЕ НАШЕГ ЕМИНЕНТНОГ КЊИЖЕВНОГ КРИТИЧАРА МИЛЕТУ АЋИМОВИЋА ИВКОВОГ);

 

 • „МЕТКОВАЧКА ВЕСЕЛА МАШИНА“;

 

 • „ДАНИ ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА“- 2 ДАНА ( ГОСТИ ХОР 66 ДЕВОЈАКА И МАЕСТРО БРАНКО ЂУРКОВИЋ УЗ ПОДРШКУ УДРУЖЕЊА КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ);

 

 • „БОГАТФЕСТ“: 3 ДАНА- МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА. БОГАТИЋ ЈЕ УГОСТИО ОКО 700 УЧЕСНИКА У ТРИ ДАНА ФЕСТИВАЛА. СЕМ ГРУПА ИЗ ОКРУЖЕЊА, БОГАТИЋ СУ ПОСЕТИЛИ И НАСТУПИЛИ И АНСАМБЛИ ИЗ МЕКСИКА, ПОРТУГАЛА, ГРЧКЕ, ИТАЛИЈЕ. НАСТУПИО ЈЕ НАРОДНИ ОРКЕСТАР РТС-А ПОД УПРАВОМ ВЛАДЕ ПАНОВИЋА СА СОЛИСТИМА ЧЕДОМ МАРКОВИЋЕМ, БИЉАНОМ ПЕТКОВИЋ, ПРЕДРАГОМ ДРЕЗГИЋЕМ И ВЕСНОМ ДИМИЋ, ОДРЖАН ЈЕ И РОК КОНЦЕРТ ГРУПЕ „СУПЕРМЕНСИ“. ФЕСТИВАЛУ СУ ПРИСУСТВАЛИ И АТАШЕ ЗА КУЛТУРУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ И АМБАСАДОР МЕКСИКА;

 

 • ПОДРЖАЛИ СМО И ПРОГРАМСКИ ОБОГАТИЛИ ОБНОВУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ИЗАЖАЊАЦ“- ПРОСЛАВА КРАЈА ЖЕТВЕ;

 

 • ОРГАНИЗОВАНО ЈЕ НЕКОЛИКО ПОКЛОН ДЕЧЈИХ ПРЕДСТАВА ЗА НАЈМЛАЂЕ СУГРАЂАНЕ;

 

 • ОРГАНИЗОВАЛИ КОНЦЕРТ ДЕЧЈЕГ ХОРА РТС-а „КОЛИБРИ“

 

 • ОРГАНИЗОВАНО ЈЕ РОК ВЕЧЕ МАЕСТРА ГОРАНА ЉУБАНИЋА ПОД НАЗИВОМ „ИНТЕРВЈУ ЗА УЧИТЕЉА“;

 

 • БОГАТИЋ СУ НАСМЕЈАЛИ СВОЈИМ КАБАРЕОМ НАШИ ПОЗНАТИ УМЕТНИЦИ РАДЕ МАРЈАНОВИЋ И СНЕЖАНА САВИЋ;

 

 • ПРИРЕЂЕН ЈЕ И ОРГАНИЗОВАН КОНЦЕРТ НАЦИОНАЛНОГ АНСАМБЛА „КОЛО“.

 

СВОЈИМ РЕСУРСИМА И ПОТЕНЦИЈАЛИМА ПОМОГЛИ СМО СВА КУЛТУРНО УМЕТНИЧКА ДРУШТВА НА ТЕРИТОРИЈИ НАШЕ ОПШТИНЕ. ПОМОГЛИ У ОРГАНИЗАЦИЈИ МНОГИХ ПРОГРАМА И АКТИВНОСТИ РАЗНИХ УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА, ЈАВНИХ УСТАНОВА И СВИХ ОСТАЛИХ ГРУПА И ПОЈЕДИНАЦА КОЈИ СУ СЕ ОБРАТИЛИ ЗА БИЛО КАКВУ ПОМОЋ И РЕАЛИЗАЦИЈУ СВОЈИХ ПРОГРАМА.

КРОЗ КУЛТУРНО ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАР И РЕДОВНЕ ПРОБЕ ( ПОЗОРИШТЕ, ФОЛКЛОР, ХОР, ШКОЛИЦА ЦРТАЊА) СВАКЕ НЕДЕЉЕ ПРОЂЕ ОКО 350 ОСОБА РАЗЛИЧИТОГ УЗРАСТА И ПРОФЕСИЈА.

КОЦ БОГАТИЋ ЈЕ ПОНОСАН НА „ ПРОИЗВОДЊУ“, А НЕ КУПОВИНУ ПРОГРАМА.  У БОГАТИЋ СУ СТИГЛА МНОГА ПРИЗНАЊА СА РАЗНИХ ФЕСТИВАЛА, ДОМАЋЕГ И ИНОСТРАНОГ КАРАКТЕРА. НИСМО ЗАБОРАВИЛИ НИ ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА, НИ МИЛОША МИЛОЈЕВИЋА, МИЛИВОЈА МАРТИНОВИЋА, ЈЕЗДИМИРА АЛИМПИЋА, ЗОРАНА ЂОНЛИЋА, МИЛИЋА ОД МАЧВЕИ МНОГЕ ДРУГЕ ЗНАМЕНИТЕ МАЧВАНЕ, КОЈЕ ЋЕМО У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ ПРОМОВИСАТИ КРОЗ НАШЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ И ПРОГРАМЕ.

 

              ДАКЛЕ, ОДРЖАНО ЈЕ  167 РАЗЛИЧИТИХ ПРОГРАМА, НЕКОЛИКО СТОТИНА САТИ ПРОБА, НАСТУПИЛО ЈЕ И УГОШЋЕНО ОКО 4000 УЧЕСНИКА, УМЕТНИКА И ИЗВОЂАЧА.

 

АКО БИСМО СЕ МАЛО БАВИЛИ И ЕКОНОМСКОМ РАЧУНИЦОМ, ШТО ЗА КУЛТУРУ И УМЕТНОСТ НИЈЕ КАРАКТЕРИСТИКА, САМО АКАДЕМСКИ ВРХУНСКИ СЛИКАРИ НА СЛИКАРСКОЈ КОЛОНИЈИ У СОВЉАКУ КАО И НА КОЛОНИЈИ У ОКВИРУ „БОЈА НА ДУБЉУ“ ( ПРИХОД ОД СЛИКА ЈЕ  НАМЕЊЕН ЗА ОСЛИКАВАЊЕ ЦРКВЕ У ДУБЉУ) ОСТАВИЛИ СУ ВЕЋУ ВРЕДНОСТ, НЕГО ШТО СУ ОНИ СА КОЦ-ЕМ ЗАЈЕДНО „ЋЕВАПА ПОЈЕЛИ“  У 2019. ГОДИНИ. ВЕРОВАТНО ЈЕ ТРЕБАЛО ДАИМ 8 ДАНА, КОЛИКО ТРАЈЕ КОЛОНИЈА У СОВЉАКУ И 5 ДАНА У ДУБЉУ, СЕРВИРАМО  ПО НЕКУ ПЕРЕЦУ И ОБЕЗБЕДИМО СМЕШТАЈ У СОПСТВЕНИМ АУТОМОБИЛИМА.

ДА ЛИ ЈЕ ТРЕБАЛО ДА ДОЧЕКАМО АМБАСАДОРА МЕКСИКА, АТЕШЕА ЗА КУЛТУРУ БиХ ИЛИ ВОЈНОГ АТАШЕА СЛОВАЧКЕ АМАБАСАДЕ, КОЈА ЈЕ ФИНАНАСИРАЛА ЧЕСМУ У ПОРТИ ЦРКВЕ У ДУБЉУ, СА НЕКИМ ЧИПСОМ, СМОКИЈЕМ? ДА ЛИ ЈЕ ТРЕБАЛО ДА ОКО 400 УЧЕСНИКА ПОЗОРИШНОГ ФЕСТИВАЛА „МИЛИВОЈ МАРТИНОВИЋ-МАРТИН“ (КОЈИ ЈЕ ТРАЈАО 8 ДАНА) ПОСЛЕ ОДИГРАНЕ ПРЕДСТАВЕ У БОГАТИЋУ, ПОШАЉЕМО КУЋИ? ГДЕ ПОСЛЕ ТОГА ДА ОДЕ НАШЕ ПОЗОРИШТЕ, КО ДА ГА ПРИМИ? ДА ЛИ НАШОЈ ДЕЦИ, ЧЛАНОВИМА, АМАТЕРИМА, ЉУДИМА, КОЈИ СУ КРОЗ АМАТЕРИЗАМ ПРОСЛАВИЛИ БОГАТИЋ(ДОНЕЛИ ТОЛИКА ПРИЗНАЊА, НАГРАДЕ У ПРОТЕКЛИХ 70 ГОДИНА, ПОСВЕТИЛИ 2/3 СВОГ ЖИВОТА ДЕЛОВАЊУ У КУЛТУРИ),  НЕ СМЕМО И НЕ МОЖЕМО ДАТИ ЕЛЕМЕНТАРНО ПОСЛУЖЕЊЕ ПОСЛЕ ИЗВЕДЕНИХ ПРОГРАМА. Е САД, БОГУ ХВАЛА, ТО ШТО ИХ ИМА ДОСТА И ШТО НЕКО СМАТРА ДА ЈЕ ТО ПРЕВИШЕ ЗА „КРКУ“, ЊИХОВ ЈЕ ПРОБЛЕМ, АЛИ ЈЕ ЕЛЕМЕНТАРНА СТВАР И МИНИМУМ КОЈИ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ПРУЖИ. КОЦ БОГАТИЋ ЋЕ СЕ ТРУДИТИ И У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ ДА ОБЕЗБЕДИ  ЈОШ ВИШЕ СРЕДСТАВА  КАКО БИ СЕ БАР НА ТАКАВ НАЧИН ОДУЖИЛИ ЉУДИМА КОЈИ СУ ЗАИСТА СЕБЕ МАКСИМАЛНО ДАЛИ ЗА РАЗВОЈ И АФИРМАЦИЈУ КУЛТУРЕ У НАШОЈ МАЛОЈ СРЕДИНИ. ТРЕБА ЛИ ЦЕНИТИ ДОЛАСКЕ СТУДЕНАТА,  СВАКИ ВИКЕНД НА ПРОБЕ, ЗАПОСЛЕНИХ КОД ПРИВАТНИКА ( РАДЕ ПРВУ СМЕНУ, ИДУ НА ПУТОВАЊЕ, ВРАЋАЈУ СЕ У ПРВУ СМЕНУ, ПА ОПЕТ НА ПУТОВАЊЕ) И ЈОШ НИЗ ПРИМЕРА КОЈЕ НЕ БИСМО НАВОДИЛИ?

 ТАКОЂЕ, ИЗНОСЕ СЕ НЕИСТИНЕ У ВЕЗИ СА ЈАВНИМ НАБАВКАМА КОЈЕ СЕ СПРОВОДЕ У КОЦ-У. СВАКИ ДОКУМЕНТ ЈЕ МОГУЋЕ ПРЕУЗЕТИ НА ПОРТАЛУ ЈАВНИХ НАБАВКИ И ИМАТИ УВИД У ИСТИ, А НЕ ПИСАТИ НЕИСТИНЕ И ЛАЖИ. У КОНКУРСНОЈ ДОКУМЕНТАЦИЈИ ЗА УГОСТИТЕЉКСЕ УСЛУГЕ ЗА 2019. ГОДИНУ НА ПРИЛОЖЕНИМ СТРАНАМА, МОГУЋЕ ЈЕ ВИДЕТИ УСЛОВЕ НАБАВКЕ(А НЕ  ЖАЛИТИ „БОРОВИЋА“ ИЛИ ДРУГЕ УГОСТИТЕЉЕ У НАШОЈ ОПШТИНИ КОЈИ СУ ИНФОРМИСАНИ И НИКО ПОСЕБНИМ УСЛОВИМА НИЈЕ БИО ИСКЉУЧЕН ТРАЖЕНИМ ЗА 2019. ГОДИНУ.)

 

ДРУГИ ВЕЛИКИ ГРАДОВИ И ОПШТИНЕ НАМ ЗАВИДЕ НА ОНОМЕ ШТА СМО НАПРАВИЛИ И ШТА ИМАМО, А МИ САМИ ПО СЕБИ ПЉУЈЕМО. НИЈЕ МОГУЋЕ ДА НИ ЈЕДНО ДЕШАВАЊЕ НЕ ВАЉА, ДА ЈЕ СВАКО ДЕШАВАЊЕ РАСИПАЊЕ,  И БАЦАЊЕ КАКО КАЖУ „НАШИХ ПАРА“ ( А ОНИ У ЖИВОТУ НИСУ ПЛАТИЛИ НИ КОМУНАЛНЕ УСЛУГЕ, А КАМОЛИ ПОРЕЗ ДРЖАВИ). НИСУ У РЕДУ НИ ДЕШАВАЊА ХУМАНИТАРНОГ ТИПА, НИ СПОРТСКОГ, ЕДУКАТИВНОГ.НАПАДАЈУ НА ШКОЛСТВО, СВЕШТЕНСТВО ( СУПРУЗИ СВЕШТЕНИКА ЈЕ ВЕРОВАТНО ЗАБРАЊЕНО ДА СЕ ЗАПОСЛИ...И СЛ.ГЛУПОСТИ). ЛАКО ЈЕ КРИТИКОВАТИ, ТРЕБА НЕШТО УРАДИТИ, НАПРАВИТИ ИЗА СЕБЕ, А У ДАНАШЊЕ ТЕШКО ВРЕМЕ ПРЕ СВЕГА ОДРЖАТИ. СМАТРАМО ДА ЈЕ ВЕЛИКО БЛАГО 350 ОСОБА КОЈЕ САМО 2 ПУТА НЕДЕЉНО ПРОЂУ КРОЗ КОЦ, КРОЗ РЕДОВНЕ ПРОБЕ И ОКУПЉАЊА. ДА И НИШТА НЕ НАУЧЕ, НЕКО ИХ СКУПЉА И МИСЛИ О ЊИМА ТИХ НЕКОЛИКО САТИ. АКО НИШТА ДРУГО, СКЛОНИ ИХ СА УЛИЦЕ И ОД КОМПЈУТЕРА.

 

У КОЦ-У БОГАТИЋ ПОЛИТИЗАЦИЈЕ НИКАДА НИЈЕ БИЛО, НИ КАДА СУ БИЛИ НА ВЛАСТИ КОМУНИСТИ, СОЦИЈАЛИСТИ, ДЕМОКРАТЕ, МОНАРХИСТИ, НАПРЕДЊАЦИ И ОСТАЛИ...НАРАВНО, ОПШТИНА КАО ОСНИВАЧ, МОРА ИМЕНОВАТИ ДИРЕКТОРА И РУКОВОДИОЦА  ЈАВНЕ УСТАНОВЕ, АЛИ НИКО НИКАДА ДО САДА, ЗА СВЕ ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА УСТАНОВЕ НИЈЕ МЕШАО ПОЛИТИКУ И УМЕТНОСТ, НИ ОД СТРАНЕ ОСНИВАЧА, КАО НИ ОД СТРАНЕ ДИРЕКТОРА.  УСТАНОВА ЈЕ УВЕК ОКУПЉАЛА УМЕТНИКЕ-АМАТЕРЕ, ПРОФЕСИОНАЛЦЕ, ВРХУНСКЕ ИЗВОЂАЧЕ И САРАДНИКЕ, БЕЗ ОБЗИРА НА ПОЛИТИЧКУ ОПРЕДЕЉЕНОСТ, ЗАТО ЈЕ ОПСТАЛА И УСПЕЛА ДА БУДЕ ОНО ШТО ЈЕ ДАНАС-ПОШТОВАНА И ПРИЗНАТА У НАШОЈ ЗЕМЉИ, КАО И ИНОСТРАНСТВУ.

 

ИНФОРМИСАЛИ БИСМО ДУШЕБРИЖНИКЕ КОЈИ И НЕ ЗНАЈУ ШТЕ ЈЕ СВЕ КОЦ РАДИО У СВОЈОЈ РЕЛАТИВНО БЛИЖОЈ ПРОШЛОСТИ, САМО НЕКА ДЕШАВАЊА НА КОЈИМА СЕ НИЈЕ ГЛЕДАЛО КО ЈЕ КОЈА ПАРТИЈА И СТРАНКА:

 

 • ВЕЧЕ МАЧВАСКИХ ХАРМОНИКАША ( ДЕДА ДУЈА, МИКА И МИЛОСАВ МИЋКОВИ, МИЛИВОЈ ШОБИЋ, БРАНА „МИШАРИН“, МАРКО ГРУШАНОВИЋ, МИЋА „ЦРВЕНИ“, БАЋА, РАЈКО ШАИНОВИЋ, ТОМА ДРЕЗГИЋ, ЖИЋА КОЈИЋ, ЦИЈА... И МНОГИ ДРУГИ ( СНИМАО ЛОЛЕ МАРТИНОВИЋ И МИКА МАЛЕТИЋ);

 

 • КОНЦЕРТ НАШЕ ДРАГИЦЕ ДУКИЋ;

 

 • ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ И УПЛАЋИВАЊЕ СРЕДСТАВА ЗА ОБНОВУ ХИЛАНДАРА

НА ОВОМ ДЕШАВАЊУ СУ ПРИСУСТВАВАЛИ И БЛАГОСЛОВЕ ДАВАЛИ СВЕШТЕНИЦИ КАО И НАШ ЕПИСКОП ШАБАЧКИ ЛАВРЕНТИЈЕ;

 

 • ПРОГРАМЕ СМО ПРИПРЕМАЛИ И ПРИРЕЂИВАЛИ И УДРУЖЕЊУ ПЕНЗИОНЕРА, ЗАЈЕДНО СА МИЛОВАНОМ ПРОКИЋЕМ, КОМПОЗИТОРОМ, УМЕТНИКОМ, НЕКАДАШЊИМ ФУНКЦИОНЕРОМ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ;

 

 • ОРГАНИЗОВАЛИ СМО ЦЕЛОВЕЧЕРЊИ КОНЦЕРТ МИРЈАНЕ АЛЕКСИЋ, ПОДРЖАЛИ ЊЕН ПЛАСМАН НА НАСТУПУ ГРАНДОВИХ ЗВЕЗДА;
 • КАО И МНОГЕ ДРУГЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ, ПРОМОЦИЈЕ КЊИГА, ФИЛМОВА И СВЕГА ОСТАЛОГ... И, НЕКИ КАЖУ  „НИШТА НЕ ВАЉА“.

ЈОШ МНОГО ТОГА БИ СЕ МОГЛО НАПИСАТИ И НАВЕСТИ, АЛИ НЕМА ПОТРЕБЕ. САОПШТЕЊЕ ЈЕ БИТНА ИНФОРМАЦИЈА, КАО И ОБАВЕЗА ДА СЕ САЧУВА ОБРАЗ ПРЕ СВЕГА  МОРАЛНИХ ЉУДИ, ЗАПОСЛЕНИХ, АМАТЕРА, ДЕЦЕ, ОМЛАДИНЕ, РОДИТЕЉА, ЧЕСТИТИХ И ПРАВИХ ЉУДИ КОЈИ СЕ ПОНОСЕ НА СВЕ ШТО СУ УРАДИЛИ, РАДЕ И ПОДРЖАВАЈУ У ОВОЈ БРАНШИ. МОГУ СВАКОГ ДА ПОГЛЕДАЈУ У ОЧИ, ПРОШЕТАЈУ БОГАТИЋЕМ, ОПШТИНОМ, СТАНУ НА УЛИЦИ, ПОПИЈУ КАФУ У ЛОКАЛУ- СВЕ ОВО ЗНА БАР ОКО 4000 ЉУДИ КОЈИ СУ У 2019. ГОДИНИ УЧЕСТВОВАЛИ, НАСТУПАЛИ И ОРГАНИЗОВАЛИ ПРОГРАМЕ КОЦ БОГАТИЋ, КАО И БРОЈ ПОСЕТИЛАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ НАШЕ ОПШТИНЕ КОЈИ СУ ПРАТИЛИ НАШЕ ПРОГРАМЕ ( МИНИМУМ ОКО 10.000), НЕ РАЧУНАЈУЋИ НАСТУПЕ И ГОСТОВАЊА ПО СРБИЈИ И ИНОСТРАНСТВУ.

 

ВАШ КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАР

 

 

 

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH