ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

30.03.2020 Изјава начелника Мачванског управног округа Владана Красавца

У недељу, 29.марта 2020. године, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације,  Владан Красавац, је дао  изјаву за Регионалну телевизију Шабац, поводом епидемиолошке ситуације на подручју Управног округа.

Говорећи за Информативни програм Телевизије Шабац, начелник Владан Красавац је  истакао да се резулати о епидемиолошкој ситуацији на територији Мачванског управног округа сумирају свакодневно, сваког јутра.У односу на друга жаришта на територији Републике Србије стање у Мачванском управном округу је  добро. Контакте које има са градским и општинским штабовима за ванредне ситуације су  свакодневни, као и размена информација. Одлуке које је донела Влада Републике Србије све локалне самоуправе у Мачванском управном округу спроводе  у потпуности. Свака од локалних самоуправа је донела и одлуке које одражавају потребе сваке од њих и ове одлуке су такође спроведене. У поступање штабова за ванредне ситуације  по  мерама које су донете се уверио и лично, обилазећи свакодневно територију Мачванског управног округа и присуствујући седницама штабова за ванредне ситуације у свакој од локалних самоуправа. У понедељак, 30.марта,  заказана је  седница Општинског штаба у Малом  Зворнику, на којој ће присуствовати и  учествовати у раду. Проблем са којим се суочава општина Мали Зворник је повећан број прелазака путника на граничном прелазу Мали Зворник ,који са територије  Босне и Херцеговине улазе у Србију. Са Сарејвског аеродрома путници  организовано пристижу до граничног прелаза Мали Зворник и на овом прелазу улазе у Србију. Ово је велики проблем за општину Мали Зворник и Дом здравља у Малом Зворнику, јер немају потребан капацитит ни људски ни материјални да све путнике на адекватан начин и по пропису збрину и даље упуте у објекат за спровођење мера изолације у Студентско одмаралиште Ратко Митровић на Златибору. У недељу, 29.марта, је упућено обавештење и ургенција  Републичком штабу за ванредне ситуације да се општини Мали Зворник помогне у решавању овог проблема.

У наставку разговора речено је да је на нашим улицама и даље присутан велики број грађана, што није добро. Апелује на све да остану код куће и тиме помогну и себи и другима, посебно популацији старије животне доби и здравственим радницима који трпе највећи терет у овом тренутку.

На самом крају разговора упућена је порука и апел гледаоцима Телевизије Шабац "Сачувајмо живот и здравље свих тиме што ћемо бити дисциплиновани, поштовати све одлуке надлежних државних органа и остати у својим домовима".

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH