ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

30.03.2020 Захтев МЗ Бадовинци Општинском штабу за ванредне ситуације

Поштовани,

Обавештавамо Вас да је један број грађана Бадовинаца, у данима (1 до 3 дана) непосредно пред увођење ванредног стања у Републици Србији прелазио преко граничног прелаза на Павловића мосту.

Највећи део тих грађана су пољопривредници који су ишли у своје њиве - имања која се налазе са леве обале реке Дрине у КО Бадовинци.

При одласку нико од надлежних органа на Граничном прелазу Бадовинци их није обавестио да ће по повратку морати да иду у кућну изолацију.

Накнадно, после увођења ванредног стања,  тим грађанима је од стране полиције наложено да морају бити у кућној изолацији од 14 дана. По нашим сазнањима сви грађани Бадовинаца су се придржавали изречене мере изолације.

Након увођења нових мера од стране државних органа, тим нашим грађанима је наложен продужетак кућне изолације за још 14 дана.

После тога су наступили следећи проблеми и то:

- Сви ти наши грађани имају земљиште и у насељу Бадовинци које треба обрадити,

- Већина од њих су једино радно способни у свом домаћинству за обављање пољопривредних послова,

- У неколико случајева у изолацији су и по два - три члана истог домаћинства (отац и син, муж и жена и др.)

Због наступајућих сезонских радова у пољопривреди већи броја наших мештана, којима је продужена самоизолација, обатио се председнику МЗ Бадовинци са молбом да о наведеним проблему обавести надлежне органе, са циљем да се нађе решење за овај проблем.

Из наведеног разлога Вас молимо да предузмете мере да се наведеним грађаним, којима је продужена самоизолација, дозволи одлазак искључиво на своје њиве ради припреме истих и обављања пролећне сетве.

 

За Месну заједницу Бадовинци

Председник Привременог органа МЗ

Александар Илијашевић       

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH