ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

01.04.2020 Саопштење Завода за јавно здравље Шабац

Полазећи од тога да информисање становништва о стању и последицама заразне болести представља посебну меру за заштиту становништва од заразних болести, Влада Републике Србије је закључила да је у условима проглашеног ванредног стања апсолутни императив да грађани добијају искључиво проверене и тачне информације у вези стања и последица заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

За обавештавање јавности о стању и последицама заразе задужен је Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID-19, на чијем је челу председница Владе. Сва обавештења јавности даје председница Владе или лица које овласти Кризни штаб.

Све здравствене установе, здравствени радници или правна лица која обављају здравствену делатност, медицинске информације искључиво у делу мера које сами спроводе достављају надлежном заводу, односно институту за јавно здравље, које те информације даље усмеравају ка Кризном штабу.

Обавештавање о предузетим здравственим мерама и другим информацијама које се односе на лечење болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, дата јавности од стране неовлашћених лица не могу се сматрати тачним и провереним, уз могућност примене прописа који се односе на одговорност и правне последице за ширење дезинформација у периоду ванредног стања.

Обзиром да смо имали доста упита у вези епидемиолошке ситуације на Мачванском округу, и потврђених позитивних пацијената, као последица информација које су се појавиле у одређеним медијима, желимо да вас информишемо да је једини валидни електронски извор информација у вези епидемиолошке ситуације на територији Србије сајт Министарства здравља  https://covid19.rs/, и те информације и ми искључиво преузимамо и на нашим званичним друштвеним налозима.

На сајту наше установе, као и на нашим званичним друштвеним налозима, моћи ћете да нађете и информације како да сачувате ваше здравље у условима епидемије.    

 

МСц. др  Бранко М. Вујковић

ВД Директор

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH