ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

01.04.2020 САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ ВЛАДАНА КРАСАВЦА,НАЧЕЛНИКА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА И КОМАНДАНТА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Поштовани грађани Мачванског управног округа,

Од увођења ванредног стању у Републици Србији Окружни штаб за ванредне ситуације Мачванског управног округа у потпуности поступа у складу са прописима и мерама које су установљене за време трајања ванредног стање.Командант Окружног штаба и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у непрекидном контакту са Републичким штабом,као и са  командантима градских и општинских штабова на територији Управног округа.У оквиру својих редовних активности, поводом епидемиолошке ситуације на подручју Управног округа, присуствује седницама градских и општинских штабова.

У понедељак 30.марта Владан Красавац је учествовао у раду Општинског штаба за ванредне ситуације у општини Мали Зворник.На седници штаба  су донети одговарајући закључци о спровођењу мера за подручје општине Мали Зворник, које су локалног карактера.Одлучено је да се за пензионере са примањима нижим од 30.000 динара определе пакети помоћи, чији ће  начин расподеле и критеријуме утврдити надлежни органи локалне самоуправе.

Наредног дана, у уторак  31.марта Владан Красавац је учествовао у раду седнице Општинског штаба у Богатићу,на којој су такође донете мере од значаја за очување живота и здравља грађана општине Богатић. Из Полицијске станице Богатић наведено је да је значајан број лица са територије општине Богатић стављено под здравствени надзор и у обавезној самоизолацији због преласка у  Републику Српску ради куповине нафтних деривата, или послова на својим њивама на левој обали реке Дрине.И општина  Богатић припрема мере за пензионере са примањима нижим од 30.000 динара које ће ускоро бити спроведене.

Начелник Мачванског управног округа и  комнадант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац обавештав све  грађане  да је епидемиолошка ситуацији на територији  Мачванског управног округа под контролом.Од увођења ванредног стања мере надлежних органа у потпуности се  примењују и спроводе на читавој територији Управног округа.

Још једном апелујем на све наше грађане да буду дисциплиновани,да поштују донете  одлуке државних   органа и остану у својим домовима.

О  будућим активностима, Окружни штаб за ванредне ситуације ће све грађане благовремено обавештавати, посредством средстава јавног информисања.

 

У Шапцу, 01.априла 2020.године.                                                             КАБИНЕТ НАЧЕЛНИКА                                                                                       

                                                                                                                     ВЛАДАНА КРАСАВЦА   

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH