ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

08.06.2015 Treća sednica Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Bogatić  održao je treću redovnu sednicu kojoj su pored članova Saveta prisustvovali i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja. Na dnevnom redu bila je analiza trenutnog stanja u saobraćaju na teritoriji opštine Bogatić i određevanje budućih smernica rada lokalnog Saveta. Usvojen je i Program korišćenja sredstava za 2015. godinu.

Agencija koordinira i obavlja poslove u vezi sa unapređenjem rada Saveta na području lokalnih samouprava. Od 2009. godine kada je počela primena odredaba Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, 110 od ukupno 161 lokalne samouprave u Republici Srbiji je formiralo savete za bezbednost saobraćaja. Shodno tome, Agencija svakodnevno koordinira i obavlja poslove: saradnje i koordinacije sa regionalnim i lokalnim telima za bezbednost saobraćaja, pružanje stručne pomoći, izrada stručnih uputstava, priručnika i vodiča za unapređenje rada lokalnih tela za i druge poslove.

Ovim povodom održana je i edukacija na kojoj su prisutvovali profesori i učenici Mačvanske srednje škole.

“Odnos prema saobraćaju je odnos prema životu. U svim saobraćajnim nezgodama u Srbiji najviše stradaju mladi od 15-30 godina. Zbog toga edukacija i stručna pomoć najviše treba da bude usmerena prema budućim vozačima”, istakao je Milan Ilić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

N.Isaković

 
 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH