ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

22.04.2020 Руски лекари посетили Завод за јавно здравље Шабац

Завод за јавно здравље Шабац данас је посетила делегација лекара Руске Федерације, у склопу активности Кризног штаба Републике Србије и сарадње са руским стручњацима у циљу унапређења противепидемијских мера, и размене искустава у борби против Корона вируса.

У посети су били мајор Валериј Хакимов епидемиолог у Министарству одбране Руске Федерације и Потпуковник Драган Арсенијевић представник Војске Републике Србије.

Констатација посете је била да је у Мачванском округу све урађено у складу са противепидемијским стандардима и наглашено је да је Мачвански округ један од округа са најмањим бројем оболелих од КОВИД-19. До сада је на Мачванском округу тестирано закључно са данашњим даном 884 особе, од чега је 100 особа било позитивно.

Мајора Хакимова су посебно интересовале противепидемијске мере које су довеле до овако доброг резултата.

МСц. др Бранко Вујковић вд директора Завода за јавно здравље Шабац истакао је да је Кризни штаб наше установе правовремено почео да примењује противепидемијске мере, неке и пре свих Завода у Србији.

Начелник Центра за превенцију и контролу болести др Драгана Радојичић је навела је да је на Мачванском округу био велики прилив људи који раде у иностранству и да су сви који су дошли из иностранства стављани у кућну изолацију, појаснила је начин тестирања свих сумњи на КОВИД-19.

Посебно је наглашено правовремено реаговање када су у питању Геронтолошки центри, јер су корисници те установе препознати као високо ризична популација за развој тешке клиничке слике и да су прве мере примењене управо у циљу заштите те популације.

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH