ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

23.04.2020 Честитка начелника Мачванског управног округа поводом дана Војске Србије

Начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације, Владан Красавац, упутио је честитку припадницима Војске Србије, коју преносимо у целости:

 

Поводом Дана Војске Србије 23.априла, Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, упутио је честитку свим припадницима Војске Србије:

Војска Србије прославља свој празник 23.април у спомен на дан када је 1815.године подигнут Други српски устанак,који представља прекретницу у стварању модерне српске државе и војске.

Српска војска је настала из устаничких чета ,из народа који се латио оружја да би изборио своју слободу.Отуда и  дубока повезаност народа и војске.До данашњих дана негује се ова традиција и приврженост војске својим грађанима,посебно у најтежим приликама.Грађани умеју да цене напор који војска чини за свој народ.

Ове 2020.године Војска Србије дочекује свој Дан у ванредним околностима као подршка народу у борби против епидемије која је задесила не само Србију, већ и цео свет.Припадници војске су ангажовани на обезбеђењу објеката и болница,спроводе дезинфекцију институција,а медицинско особље из редова војске спашава животе свих наших грађана.

 

Господо војници,

Користим прилику да вам у име Мачванског управног округа и у своје лично име честитам празник.Ваше присуство у овим тешким приликама  по Србију и све њене грађане, даје нам наду да ћемо се изборити са овим злом које нас је задесило.

Честитке за Дан војске  упућијем Команданту Првог понтонирског батаљона у   гарнизону Шабац и Команданту Прве бригаде копнене војске Србије,гарнизона у касарни у Клупцима, који на подручју Мачванског управног округа брину о нашим грађанима.

 

 

Начелник Мачванског управног округа

Владан Красавац

 

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH