ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

24.04.2020 Руски стручњаци у Општој болници Шабац

Екипа медицинских стручњака – официра Армије Русије, иначе једна од шест оперативних екипа које од почетка месеца бораве у Србији у мисији помоћи здравственим установама кроз размену искустава и ангажовања технике и опреме у борби против ширења вируса корона, посетила je шабачку Општу болницу.

На радном састанку, гостујућој делегацији су пренете детаљне информације о епидемиолошкој ситуацији и организационо-техничким и другим мерама које су предузете с тим у вези и у складу са захтевима ресорног министарства и нивоом услуге коју пружа наша установа.

Екипа армијских специјалиста предвођена епидемиологом, у којој су били инфектолог, пулмолог, анестезиолог, хирург и медицинска сестра, обишла је све зоне на такозваном ‘путу’ који предвиђа протокол о болничком пријему и збрињавању пацијената који су претходно прошли тријажни преглед Ковид амбуланте Дома здравља Шабац.

После сагледавања ситуације на терену и обиласком свих пунктова, радни састанак је настављен. У атмосфери непосредног и отвореног разговора, вођа руског тима је изразио задовољство виђеним и истакао да је шабачка болница једна од репрезентативнијих што се тиче организационо-просторних решења и такозваних путева инфицираних пацијента, у односу на многе установе које су до сада обишли. Такође, похвалио је професионалност и посвећеност запослених који су на првој линији одбране.

Прихваћено је да представници руске јединице за радиолошко-хемијско-биолошку заштиту (РХБ) наредних дана дођу у нашу установу и обаве третман прилазне инфраструктуре у кругу болнице и део Службе за интерне болести која је претворена у ‘сиву’ зону намењену асимптоматским и пацијентима са благом клиничком сликом.

 

Извор: Општа болница Шабац

 

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH