ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

27.05.2020 Провера уплате 100 евра на сајту idp.trezor.gov.rs

Исплата једнократне помоћи од 100 евра за оне који су се пријавили је почела, а да се не би ишло у банку и стајало у редовима, постоји лак начин да се провери да ли је новац уплаћен.

Све се може проверити у два корака. Потребно је посетити сајт idp.trezor.gov.rs, исти онај на који су се грађани и пријављивали за помоћ од 100 евра. У опцији „Провера статуса пријаве”, потребно је убацити своје податке, ЈМБГ и број личне карте, и одмах се може видети да ли је новац на рачуну или не.

За једнократну помоћ од 100 евра, у динарској противвредности, за све пунолетне грађане до сада се пријавило више од 4.25 милиона људи. Последњи рок за пријаву је 05. јун, а за исплату 07.јун. Дневно се помоћ исплаћује на рачуне 500.000 грађана.

Једнократно овлашћење остаје и за ових 100 евра, те уколико неко не може да подигне новац, може да овласти другу особу без овере код нотара, само уз личну карту онога ко има право на помоћ и онога ко новац подиже.

Средства са наменског рачуна се, уз личну карту, подижу у готовини, а након што она буду подигнута, наменски рачун, који је отворен само у ту сврху, биће угашен. Ипак, држављанин није ограничен, те може да у уговорном односу са банком дефинише и додатне услуге које би користио код конкретне банке, а које би се односиле на наведена средства.

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH