ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

29.05.2020 Извештај о посети начелника Мачванског управног округа Владана Красавца Компанији "Галеб"

У склопу редовних активности обиласка привредних субјеката на подручју града Шапца и Мачванског управног округа,у четвртак, 28.маја 2020.године, начелник  Владан Красавац уприличио је посету Компанији "Галеб". Посета је започела у 12:00 часова обиласком производних погона и разговором са руководством Компаније.

"Галеб" Шабац, један је од лидера у области предузетништва на нашим просторима. Реч је о првом регистрованом приватном предузећу у бившој Југославији.Компанија је основана далеке 1977.године и то најпре као занатска радионица из области електронике. Током више од четири деценије успешног рада, освајане су нове области пословања.

Од лидера у области производње, продаје и сервисирања електричних алата и опреме за индустрију, захваљујући дугој традицији у области електронике,постају највећи српски произвођач фискалних уређаја и терминала за даљинско очитавање података из фискалних уређаја,сигналних система за железницу,GPS система.Препознатљиви су и у преради метала,металне и пластичне амбалаже.

Све ово се успело са око  500 запослених, мрежом од седам сопствених предузећа у земљи и преко 200 овлашћених сервисера и дистрибутера.

По речима власника Компаније Радослава Веселиновића, извози се  више од 60 процената производње у 28 земаља,док је осталих 40 процената намењено домаћем тржишту.Производи се пласирају у земље  Европе и Африке. Током трајања ванредног стања процес производње није био обустављен,али се радило у смањеном обиму.Захваљујући залихама које су имали, процес рада се несметано одвијао.Велика брига била је за све запослене раднике ,па су заштитне  мере, које су налагали надлежни државни органи, стриктно поштоване.Део радника обављао је послове од куће.Захвалан је држави Србији која је показала велику бригу за привредне субјекте обезбеђујући значајну финансијску помоћ,како би се очувала постојећа радна места.У плану је и проширивање производње у наредних 3 до 5 година, инвестирањем 10 милиона еура у нову халу и повећање броја запослених радника.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац истиче да је током трајања ванредног стања држава Србија показала висок степен одговорности у заштити и очувању привредних субјеката.Обезбеђена су финснсијска средства  за мала и средња предузећа, како би лакше пребродили период трајања епидемије и ванредног стања и  сачували свако радно место.

 

 

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH