ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

04.06.2020 Затвара се болница на Београдском сајму - Пацијенти се пребацују у Младеновац

Данас ће бити затворена привремена болница на Београдском сајму. Пацијенти ће бити пребачени у Специјалну болницу у Младеновцу.

Директор привремене болнице Горан Бојовић саопштио је да се данас затвара болница на сајму.

"Договорено је да у 12 сати екипе Хитне помоћи пребаце пацијенте у специјалну болницу у Младеновцу. Јуче смо проф. Ђукић и ја били у посети тој болници, са епидемиолозима из Завода за јавно здравље и видели да онаа испуњава све услове и да је, према речима епидемиолога, то тренутно најбоље опремљена болница за ковид", рекао је Бојовић.

Објашњава да ће 45 пацијената бити данас превезено, а за осталих 57 чекају се резултати. Очекује се да ће 52 бити негативна.

Иначе, око 1.300 ковид позитивних пацијената прошло је кроз Београдски сајам откако је он претворен у привремену болницу. О њима је бринуло 620 здравствених радника.

"Поносни смо на Сајам јер ниједан медицински радник ни остали који су тамо ангажовани нису били позитивни. Мислим да је то огроман успех државе и свих нас", рекао је Бојовић.

Подсетио је да је војска на челу са пуковником Анђелковићем направила 3.000 смештајних капацитета у неколико хала, али да је само Хала 1 коришћена као ковид болница.

Истакао је и да су спасени животи 60 људи којима се здравствено стање погоршало, а касније су пребачени у клиничке центре. Бојовић је нагласио и да нико није умро на Сајму, који је био намењен за пацијенте без симптома, или са лакшом клиничком сликом, која се пратила.

Већ данас ће се почети са расфоримирањем кревета и ормана и дезинфекцијом. Медицински отпад ће бити уклоњен, а оно шта може да се користи, биће прослеђено.

Бојовић очекује да ће у наредна два дана Сајам и све око њега поново функционисати редовно.

 

Извор: РТС

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH