ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

05.06.2020 Представљена Стратегија за превенцију и заштиту деце од насиља

Национална стратегија за превенцију и заштиту деце од насиља за период од 2020. до 2023. године, са припадајућим Акционим планом за њено спровођење текуће и наредне године, коју је усвојила Влада Србије, представљена је јуче у Палати Србија.

Спречавање и сузбијање насиља, односно заштита деце мора бити, и јесте један од главних циљева националне политике наше земље, порука је са овог скупа, ком су говорили  директорка УНИЦЕФ-а у нашој земљи, Ређина де Доминицис, премијерка Републике Србије, председница Скупштине Србије и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Конференцији је присуствовала и Јелена Ристић, испред Националне службе за запошљавање у Богатићу.

Ова Стратегије је управо оно што следи  политику Владе и Председника Републике Србије, навели су на овом догађају, а то је да сва деца у нашој земљи буду безбедна, здрава и заштићена. Односи се на превенцију свих видова насиља - вршњачко, емоционално, сексуално, дигитално насиље, злостављање и занемаривање деце, а усмерена је на заштиту деце кроз све институције државе и институције локалних самоуправа. Сва деца у Србији ће уживати право заштите,  без обзира на њихов материјални статус, пол, узраст, вероисповест. Друштвена брига о деци је најважнија, па ће се  Стратегија имплементирати и у Богатићу и у свим локалним самоуправама наше земље. Све институције и установе, било да су социјалне или здравствене заштите и сви сектори друштва, убудуће ће бити у функцији заштите деце, поручили су на јучерашњој конференцији.

 

 

 

М.К

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH