ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

06.06.2020 Покрет "Доста је било" јуче предао листу СУВЕРЕНИСТИ - РИК усвојила Решење о проглашењу листе која је на 15. месту

Листу, под називом "Суверенисти", предали су, јуче по подне, лидер покрета Саша Радуловић и функционери странке Војин Биљић и Бранка Стаменковић у присуству чланова који су у седиште РИK-а дошли у белим и црним мајицама на којима је писало "суверенисти".

Радуловић је новинарима рекао да они верују да грађани треба сами да одлучују о судбини, а не да се то, каже, ради ван земље.

"Верујемо у слободу сваког појединца, у домаћу привреду, несубвенционисане стране инвеститоре. Хоћемо Србију коју контролишу грађани", рекао је Радуловић.

Изразио је сумњу да је власт сакупљала потписе неким листама, те навео да "изборни услови нису били фер 30 година".

Додао је и да је ДЈБ против ЕУ, те да "Европу не дају никоме, али да је ЕУ глобалистички пројекат".

Предаја листе каснила је око пола сата у односу на најављен термин, јер је седница РИK-а била у току, због чега је пред комисијом негодовао Војин Биљић.

На 139. седници Републичке изборне комисије, одржаној 5. јуна, донето је Решење  о изменама и допунама Решења о одређивању бирачких места за гласање на изборима за народне посланике Народне скупштине, расписаним за 21. јун 2020. године.

Размотрено је и усвојено Решење о проглашењу Избрне листе СУВЕРЕНИСТИ,  као и  Решење о испуњењу услова о одређивању представника подносиоца Изборне листе СУВЕРЕНИСТИ у проширени састав органа за спровођење избора за народне посланике, којим је Срђан Видовић, дипломирани правник,  проглашен за члана, а Николина Липовшек, дипломирани правник ,за заменика члана у проширени састав Републичке изборне комисије.

Извори:РТС, РИК, ПАРЛАМЕНТСРБИЈА

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH