ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

07.06.2020 HAJDUK STANKO obnovljen zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca!

Najnovije izdanje romana „Hajduk Stanko“ Janka Veselinovića, potpisuje Crnobarsko udruženje Miloš Milojević uz nesebičnu podršku pojedinaca, očekivana pomoć po običaju je izostala!
Deo zavičajnog projetka uspešno je ušao u završnu fazu i ovih dana na oduševlejnje velikog broja istinskih rodoljuba roman Janka Veselinovića „Hajduk Stanko“ ugledao je svetost dana. Dolaskom u Crnu Baru, mesto koje je zahvaljujući ovom romanu nadaleko poznato, zavladala je opšta pometnja u pogledu interesovanja za samo delo, kao da se ‘ajduk vratio svom zavičaju!
Iz Udruženja „Miloš Milojević“ u Crnoj Bari navode da je u toku podela primeraka prenumerantima, donatorima, užim saradnicima i pojedincima koji su doprineli da se obnovi delo. Narednih dana roman će biti dostupan u slobodnoj prodaji putem savremene platforme, na čijem razvoju društvo aktivno radi, a to je internet prodavnica KUPIDAR (www.kupidar.com).

– Štampom ovog značajnog dela koje predstavlja ogledalo Mačve, zapravo smo se potrudili da većina učesnika na ovom projektu budu naši Mačvani. Time smo pokazali da Mačva, pa i sama Crna Bara, i dalje baštine potencijale za razvoj, ne samo izdavačke delatnosti nego, jedinstvenog održivog koncepta koji je zahvaljujući predanom radu raspoznat širom Srbije.“ – navodi Novica Krezić, predsednik udruženja, i ističe: –  Veoma sam ponosan što smo, na obnovi ovog dela, uključili novoformirani klub omladine „Milojević“. Time su naši omladinci stekli nova iskustva, znanja i veštine koje su od neprocenjivog značaja za budućnost.
Očekivanje izdavača je da će veliki Miloš S. Milojević ugostiti svog zemljaka u Crnoj Bari, i u julu ove godine predstaviti ovaj roman, na sada već tradiconalnoj Međunarodnoj manifestaciji „Dani Miloša S. Milojevića“.

SARADNICI NA OBNOVI DELA
Naša Mačvanka dr Dragica Užareva svojom stručnom asistencijom doprinela je vrsnom dr Milanu Mladenoviću od Lužice da zemljake Milojevića i Veselinovića objedini u pogovoru, pod naslovom HAJDUK STANKO –Nacrt za SrBski rat i mir. Za više detalja o bogatom filozofskom nadahnuću dela, predlažemo da dođete u posed ovog mačvanskog izdanja.

Illustracija na koricama je mural i umetničko delo našeg mačvanskog slikara Željka Dragićevića, čime se predstavlja i trenutno osnovno obeležje Crne Bare, mural u centru naselja.

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH