ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

07.06.2020 HAJDUK STANKO obnovljen zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca!

Najnovije izdanje romana „Hajduk Stanko“ Janka Veselinovića, potpisuje Crnobarsko udruženje Miloš Milojević uz nesebičnu podršku pojedinaca, očekivana pomoć po običaju je izostala!
Deo zavičajnog projetka uspešno je ušao u završnu fazu i ovih dana na oduševlejnje velikog broja istinskih rodoljuba roman Janka Veselinovića „Hajduk Stanko“ ugledao je svetost dana. Dolaskom u Crnu Baru, mesto koje je zahvaljujući ovom romanu nadaleko poznato, zavladala je opšta pometnja u pogledu interesovanja za samo delo, kao da se ‘ajduk vratio svom zavičaju!
Iz Udruženja „Miloš Milojević“ u Crnoj Bari navode da je u toku podela primeraka prenumerantima, donatorima, užim saradnicima i pojedincima koji su doprineli da se obnovi delo. Narednih dana roman će biti dostupan u slobodnoj prodaji putem savremene platforme, na čijem razvoju društvo aktivno radi, a to je internet prodavnica KUPIDAR (www.kupidar.com).

– Štampom ovog značajnog dela koje predstavlja ogledalo Mačve, zapravo smo se potrudili da većina učesnika na ovom projektu budu naši Mačvani. Time smo pokazali da Mačva, pa i sama Crna Bara, i dalje baštine potencijale za razvoj, ne samo izdavačke delatnosti nego, jedinstvenog održivog koncepta koji je zahvaljujući predanom radu raspoznat širom Srbije.“ – navodi Novica Krezić, predsednik udruženja, i ističe: –  Veoma sam ponosan što smo, na obnovi ovog dela, uključili novoformirani klub omladine „Milojević“. Time su naši omladinci stekli nova iskustva, znanja i veštine koje su od neprocenjivog značaja za budućnost.
Očekivanje izdavača je da će veliki Miloš S. Milojević ugostiti svog zemljaka u Crnoj Bari, i u julu ove godine predstaviti ovaj roman, na sada već tradiconalnoj Međunarodnoj manifestaciji „Dani Miloša S. Milojevića“.

SARADNICI NA OBNOVI DELA
Naša Mačvanka dr Dragica Užareva svojom stručnom asistencijom doprinela je vrsnom dr Milanu Mladenoviću od Lužice da zemljake Milojevića i Veselinovića objedini u pogovoru, pod naslovom HAJDUK STANKO –Nacrt za SrBski rat i mir. Za više detalja o bogatom filozofskom nadahnuću dela, predlažemo da dođete u posed ovog mačvanskog izdanja.

Illustracija na koricama je mural i umetničko delo našeg mačvanskog slikara Željka Dragićevića, čime se predstavlja i trenutno osnovno obeležje Crne Bare, mural u centru naselja.

 

MAGAZIN

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...
 
VRH