ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

03.07.2020 U Šapcu proglašena vanredna situacija

Na osnovu člana 38, stav 1. i člana 39. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, člana, 57 stav 1. Tačka 13. Statuta grada Šapca, na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije broj 119-00-25-150/2019-13, gradonačelnik grada Šapca Nebojša Zelenović doneo je odluku o proglasenju vanredne situacije zbog elementarne nepogode izazvane širenjem epidemije zarazne bolesti Kovid-19 na teritoriji grada Šapca. Odluka stupa na snagu na dan donošenja, odnosno danas i biće objavljena u „Služebom listu grada Šapca“.

- Jutros mi je, na zasedanju Štaba za vanredne situacije grada Šapca, dat predlog da kao gradonačelnik, u skladu sa zakonom, proglasim vanrednu situaciju na teritoriji grada Šapca. S obzirom na dramatičnu epidemiološku sliku u našem gradu i činjenicu da imamo povećan porast obolelih i da su svi testirani pozitivni, ovo je bio jedini način da uđemo u realizaciju mera koje su preporučene od nadležnih službi, kaže Zelenović.

Gradonačelnik će večeras, na sednici Štaba za vanredne situacije predložiti mere koje će stupiti na snagu sutra od 06 ujutru.

Predložene mere su:

Zabrana okupljanja u zatvorenom prostoru više od 100 ljudi, zabrana okupljanja na otvorenom prostoru više od 500 ljudi. Sva lica koja se okupljaju u manjem broju, moraju držati obaveznu distancu od 1,5 metar. Sva lica na manjoj distanci, moraju obavezno nositi maske. Ograničava se rad ugostiteljskih objekata i noćnih klubova od 23 sata do 06 ujutru. Bašte ugostiteljskih objekata radiće do 23 sata. U baštama je obavezno držanje distance 1, 5 metar između svih, a obavezno rastojanje između stolova 2 metra. U svim zatvorenim prostorijama, bez izuzetaka, obavezno je nošenje zaštitnih maski uz poštovanje distance od 1, 5 metar. Obavezne su maske u javnom prevozu bilo kog tipa, gradskom, prigradskom i međugradskom. Uvodi se i mera kazne od 5.000 dinara za sve koji ne nose zaštitne maske.

- Danas je na raspolaganju 80 testova. Iskorišćeno je više od 60, što znači da je na raspolaganju ostalo još 20 testova do kraja dana. Očekujem od svih sugrađana da poštuju mere koje će Štab doneti na večerašnjoj sednici i da svi zajedno vodimo računa o našem i zdravlju naših najbližih, da štitimo i sebe i druge i da solidarno i odgovorno savladamo krizu, dodaje Zelenović.

 

Izvor: Glas Podrinja

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH