ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

22.07.2020 SAOPŠTENJE ZA JAVNOST -ZZJZ Šabac-21.07.2020

Obzirom na sve češće konfuzne izjave i informacije koje na tzv. dnevnim konferencijama za novinare građanima plasira Komandant Štaba za vanredne situacije Grada Šapca, na nemušta saopštenja i medijske performanse rukovodilaca institucija šabačke lokalne samouprave, a sve sa ciljem aboliranja od odgovornosti za novonastalu epidemiološku situaciju Komandanta Nebojše Zelenovića, kao i politizacije važnog pitanja borbe protiv COVID-19 epidemije, važno je da kao zdravstvena ustanova koja se već nekoliko meseci pored virusa bori i sa neistinama, istaknemo nekoliko važnih činjenica.

Zavod za javno zdravlje Šabac je uputio jasna i precizna obaveštenja Komandantu Nebojši Zelenoviću o trendu povećanja broja COVID-19 pozitivnih osoba u Gradu Šapcu, sa nedvosmislenim mišljenjem da bi trebalo odreagovati i zabraniti okupljanja, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom, ako se ne poštuju preporuke Kriznog štaba Republike Srbije.
Da li je Komandant obavestio nadležne rukovodioce, to ne znamo, ali znamo da su se događaji održali van svih epidemioloških preporuka. Nebojša Zelenović izgubljen u svom paralelnom svetu izjavio je i da ”u svemu ovome imamo i opstrukcije od Zavoda za javno zdravlje u Šapcu koji insistira na vrstama i specifikaciji testova.”
Verovatno je novopečeni epidemiolog-demagog Nebojša Zelenović imao ideju da se kao što je ”tenderisao” sa stranim farmaceutskim kompanijama i ambasadama o ”nekim testovima”, iako je država obezbedila dovoljan broj adekvatnih testova za sve one kojima je po algoritmu neophodan, mislio da je i to način komunikacije sa jednom državnom zdravstvenom institucijom.
Epidemiolog-demagog Nebojša Zelenović niže svoje ”protivepidemijske bisere” - mi u Šapcu smo našli sistem, mi imamo najbolji model, platićemo testove za svakog Šapčanina (kao što kod njega svi imaju pravo da se leče, i niko ne sme da ostane zaboravljen), sa profesorom sa Medicinskog fakulteta sam dogovorio da testiramo sve kontakte (obzirom da to niko u Evropi ne čini, Nebojša Zelenović je očigledno rešio da se ”šabačkim modelom” kandiduje za Nobelovu nagradu iz medicine u 2020. godini)…
Činjenice su da su najveći dometi u borbi protiv epidemije gospodina Komandanta Zelenovića upravo stalne dnevne konferencije, na koje nikada nije pozvao nijednog predstavnika naše ustanove, iako smo insistirali da budemo prisutni, i da se iste prenose uživo.

Građani Šapca, odgovorno ponašanje je u ovom trenutku naš najveći adut u borbi protiv Korona virusa.
Ubedljivo najveći broj aktivno obolelih na 100.000 stanovnika na teritoriji naše lokalne samouprave, poziva na dodatni oprez i striktno poštovanje svih propisanih mera od strane nadležnih zdravstvenih ustanova i Kriznog štaba Republike Srbije.

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH