ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

30.07.2020 ЧЕСТИТКА НАЧЕЛНИКА ОКРУГА ЗА КУРБАН БАЈРАМ

У петак 31.јула 2020.године верници Исламске вероисповести почињу  четвородневну прославу једног од два највећа празника, Курбан бајрама –Дана жртве.Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитку свим грађанима муслиманске вероисповести.

У честитки се каже:

"У петак 31.јула 2020.године верници Исламске вероисповести почињу  четвородневну прославу једног од два највећа празника, Курбан бајрама –Дана жртве.

Првог дана празника, муслимани као жртву приносе  своје најбоље животиње.

Деца из комшилука,деца родбине и пријатеља која у раним јутарњим сатима долазе да честитају празник, добијају  поклоне ,а у току дана дели се  курбанско месо сиромасима,пријатељима и комшијама.Обичај је да се кућа и двориште посебно очисте,а верници носе  свечану одећу.

Курбан бајрам се дочекује у  дому,а у зору верници одлазе у  џамију на сабах,чекајући  излазак сунца и клањајући се  бајраму ,након чега следи честитање.

Свим грађанима  Исламске вероисповести честитамам празник Курбан бајрам са жељом   за добро здравље,слогу ,мир и љубав.Ово је прилика да у времену пандемије Корона вируса, која је захватила цели свет, покажемо да ценимо традиционалне људске вредности".

 

                                                                                                  Кабинет начелника

                                                                                                  Владана Красавца

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH