ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

05.08.2020 Изјава начелника Мачванског управног округа o тренутној епидемиолошкој ситуацији

О тренутној епидемиолошкој ситуацији у Мачванском управном округу, изјаву је дао начелник Управног округа Владан Красавац.

Епидемилошка ситуација на подручју  Мачванског  управног  округа и даље је нестабилна, јер осцилира број позитивних на КОВИД-19 али  и због двоцифреног броја позитивно  потврђених на КОВИД-19. Стање се  драстично смирило, јер је број позитивних лица  знатно мањи. Број позитивних, активно оболелих и укупно излечених на подручјy Управног   округа  у овим данима показују значајан пад у односу на прошлу недељу и дају право на благи оптимизам и побољшање ситуације. Пре седам дана Општа болница Шабац, која је уједно и Ковид болница за Мачвански управни округ  имала је 275 хоспитализованих, а данас је то 210 пацијената, што је показатељ да имамо више отпуштених пацијената од новопримљених. Просечна старост оболелих је око 45 година, популациона група између 35 и 40 година односно радно способно становништво.

Привремена Ковид болница у Економској школи у Шапцу, биће отворена до краја следеће седмице. Ако све буде у реду са епидемиолошком ситуацијом координатор, потпуковник др Жарко Мићовић, ће Ковид болницу предати команданту Градског штаба за ванредне ситуације, који ће пратити препоруке и мере Републичког кризног штаба и на основу њих доносити даље одлуке.

У центрима социјалне заштите и колективног становања,домовима за старе, за сада имамо стабилну ситуацију, без оболелих. У овим установама свакодневно  се примењују  све мере заштите. Улазак у домове се обавља по специјалној процедури а посете су забрањене. Ситуација је иста и  у Центру за азил у Бањи Ковиљачи.

Све градске и општинске управе у Мачванском управном округу и ако раде у редукованом систему, свакодневно пружају услуге потребне грађанима. У управе се улази са маском, одмах се врши дезинфекција руку, а улази ограничени број особа. Препорука је да се комуникација са органима управе обавља електронским путем, као би се избегло окупљање већег броја људи.

Будимо одговорни, чувајмо себе и друге, јер тако чувамо нормално функционисање система.

 

 

                                                                                                         Кабинет начелника

                                                                                                         Владана Красавца

 

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH