ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

05.08.2020 Nakon saslušanja tužilaštvo ukinulo rešenje o zadržavanju Noga i Radojičića

BIVŠI poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić saslušani su juče u Višem tužilaštvu u Beogradu, nakon čega im je ukinuto rešenje o policijskom zadržavanju i pušteni su da idu kući.
Prvobitna krivična prijava je izmenjena, pa se oni sada terete za pokušaj pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Tužilaštvo će nastaviti da proverava navode iz te prijave, a Nogov branilac Marko Pušica nam kaže da očekuju da će biti odbačena, jer opis radnje izvršenja dela nema podudarnosti sa propisanim radnjama iz Zakona.

- Obojica i Nogo i Radojičić dali su saglasne odbrane i negirali krivično delo. Nogo je tvrdio da se radi o političkom progonu - kaže nam Pušica.

- Kazali su da nikada nisu uradili ništa protivno Ustavu i Zakonu. Kada su uhapšeni u ponedeljak u 8.50 časova još su bili narodni poslanici i mogli su nesmetano da se upute u Dom Narodne Skupštine, pa i da uđu unutra sve do verifikacije mandata novog saziva.

Nogu je privremeno oduzeta pejntbol puška sa kuglicama i kese sa farbom koje su prilikom hapšenja pronađene u njegovom automobilu.

- Ti rekviziti ne mogu imati veze sa nasilnom promenom ustavnog uređenja. Znamo kako je to u praksi izgledalo u Sloveniji, Hrvatskoj ili od strane šiptarskih terorista na Kosmetu - kaže nam Pušica.

Nogo i Radojičić su dve noći prenoćili u ćeliji u policijskoj stanici na Savskom vencu. Prethodno je Nogo izjavio da će ispred Skupštine Srbije da gađa nove narodne poslanike i pozvao pristalice da mu se pridruže.

 

Izvor: Novosti - https://www.novosti.rs/vesti/politika/907227/nogo-radojicic-pusteni-kuci-nakon-saslusanja-tuzilastvo-ukinulo-resenje-zadrzavanju

 

Foto-video Izvor:  Srbin Info - https://www.youtube.com/watch?v=nUDYBCTrSyU

 

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH