ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

02.07.2015 Manifestacija “Sabor frulaša” održaće se u Sovljaku 4.jula

 

U Etno parku “Sovljak” 04. jula (u subotu), održaće se treći po redu „Sabor frulaša Mačva 2015“, u organizaciji Kulturno obrazovnog centra i Opštine Bogatić, a u saradnji sa Turističkom organizacijom.

 

Učestvovaće oko 20 takmičara u 5 kategorija iz:  Beograda, Kolubarskog, Zlatiborskog, Mačvanskog, Sremskog okruga i regiona Republike Srpske. Takmičiće se u oblastima savremenog izvođaštva, dueta i izvornog sviranja.

Biće organizovan i prigodni  kulturno-umetnički program u okviru kojeg će nastupiti KUD-a: “ Milić od Mačve” iz Belotića i  “Mačvanka” iz Klenja.

Program počinje od 15h sajmom narodne radinosti i tradicionalnih jela i pića, a takmičarski deo od 17h.

Ovogodišnji žiri biće u sastavu: Zoran Rajičić - predsednik organizacionog odbora sabora, Miloš Tojić - izvođač na fruli iz Šapca i Ivan Radovanović, diplomirani muzički pedagog i direktor KOC Bogatić.

Ustanovljenjem ovog sabora u Mačvi, ova kulturna manifestacija poprimila je regionalni karakter a ujedno je postala i predtakmičenje za „Zlatnu frulu Srbije“ koje se održava u Prislonici kod Čačka.

Pobednik “Sabora frulaša Mačva 2015” stiče pravo učešća na takmičenju za “Zlatnu frulu Srbije”, koje se održava u Prislonici kod Čačka, sa kojim KOC Bogatić ima potipsan protokol o saradnji.

N.Isaković

 

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH