ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

25.09.2020 Погинули пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић

Објављен идентитет пилота Војске Србије настрадалих у удесу "мига 21"

Пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић из 101. ловачко-авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде РВиПВО Војске Србије погинули су данас приликом пада авиона "миг 21" у рејону села Брасина код Малог Зворника, саопштило је Министарство одбране.

Пилоти Дејан Крсник и Звонко Васиљевић
 
Пилоти Дејан Крсник и Звонко Васиљевић
 
Пилот мајор Дејан Крсник, командир 4. авијацијског одељења 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 28. маја 1971. године у Београду. У професионалној војној служби био је од 30. јула 1994. године. Ожењен је и отац једног детета.
 
Пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић, помоћник команданта за обавештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 3. октобра 1977. године у Лозници. У професионалној војној служби био је од 29. септембра 2001. године. Ожењен је и отац двоје деце.
 
Авион
 
Авион "миг 21" пао је у рејону села Брасина код Малог Зворника. Након увиђаја који су обавили и цивилни и војни органи, начелник Генералштаба формирао је Комисију за испитивање ванредног догађаја са начелником Управе за развој и опремање бригадним генералом Миланом Поповићем на челу, а командант РВиПВО генерал-мајор Душко Жарковић формирао је стручну комисију за утврђивање узрока удеса авиона "миг 21" коју води начелник штаба Команде РВиПВО бригадни генерал Александар Бјелић.
 
Извор: РТС - https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/hronika/4091027/piloti-stradali-identitet-pad-mig-21.html
Фотографије: Министарство одбране, Тањуг
 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH