ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

30.09.2020 Саопштење начелника Мачванског управног округа

Саопштење за јавност: Извештај са састанка у општини Крупањ, 29.септембра 2020.године

Настављајући активности око  присаједињења четири локалне самоупораве Мачванског управног округа Регионалној депонији "Еко-Тамнава"д.о.о. Уб,одржан је у  уторак 29.септембра 2020.године,са почетком у 11:00 часова, састанак у сали Музеја старо здање у  Крупњу.Састанку су присуствовали начелник Мачванског управног округа Владан Красавац,директор РЕЦ “Еко-Тамнава” Уб  Зоран Петровић,са сарадницима,председник општине Осечина  Никола Томић,председник општине Крупањ Иван Исаиловић,председник општине Љубовија Милан Јовановић,председник општине Мали Зворник  Зоран Јевтић и помоћник градоначелника Лозница  Љубинко Ђокић.

За даље активности везане за финализацију овог пројекта од изузетног значаја за овај део Републике Србије, је податак да је  једногласно подржан избор локације за изградњу трансфер станице за транспорт комуналног отпада из надлежности града Лозница и општина Мали Зворник, Љубовија и Крупањ.У питању је "општинска депонија Осечина" која се налази у селу Белотић на катастарским парцелама 335/1, 335/2, 336, 337/1, 337/2, 338/3, 338/4 све КО Белотић, у укупној површини 1ha 53aра 65m2, на удаљености од 900 метара  од државног пута II A 141, координате локације N 44.39.539.  E 19.560.72.

Уследиће израда  Нацрта споразума којим се уређују међусобни односи, права и дужности града Лознице и општина Осечина, Крупањ, Љубовија и Мали Зворник у вези инраструктурног уређења одабране локације, пројектовања, изградње, опремања и управљања објектима и постројењима трансфер станице, линија за сепарацију отпада и друга питања од значаја за стављање у функцију трансфер станице у селу Белотић код Осечине.

Очекује се да крајњи рок за потписивање и оверу обавезујућег Споразума  буде 15.октобар 2020.године.

 

                                                                                                          Кабинет начелника

                                                                                                            Владана Красавца

 

 

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH