ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

11.07.2015 Promocija knjige “Selo Lazarevo u Mačvi” autora Gorana Vuletića

“Svako mesto, svako selo, pa i kuća sa dvorištem, ima svoju istoriju koju slavi. A hvala Bogu i svaki Srbin čuva malo svoje duše i slavi svoju krsnu slavu.  Moji preci su to činili od pamtiveka, a ja sam želeo da uz slavljenja i okupljanje gostiju, dodam i samo mesto za to”, ovim rečima je domaćin Etno parka “Avlija” u Glušcima  - Goran Vuletić, otvorio književno veče upriličeno povodom promocije njegove knjige “Selo Lazarevo u Mačvi”.

Knjiga predstavlja zbirku pesama i riznicu slika nastalih na likovnim kolonijama koje su se održavale u ovom autentičnom seoskom ambijentu. Ona je retrospektiva reči i slika, koje opisuju sve ono što se u proteklih sedam godina stvaralo, od rađanja ideje starog seoskog domaćinstva, do prelepog kompleksa kakav  je  Etno park “Avlija” danas.

Uz zvuke frule Nikole Teodorovića i orkestra iz Mačve, u svečanoj atmosferi i društvu prijatelja, po prvi put oživele su i Goranove pesme.

Članovi KUD-a “ Milić od Mačve” iz Belotića, igrom i pesmom oživeli su sećanja na staro mačvansko domaćinstvo. “Neka krčma “Lazareva” bude svima drago ognjište, mesto topline, prijateljstva i ljubavi” poručio je domaćin Goran Vuletić.

N.Isaković

 

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH