ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

22.10.2020 РТС: Нове 2 жртве ковида, још 416 заражених коронавирусом

Према последњем пресеку, у Србији су за 24 сата од ковида 19 преминуле две особе. Потврђено је 416 нових случајева заразе коронавирусом.

17:57

У КБЦ Бежанијска коса око 160 пацијената

Директорка КБЦ Бежанијска коса Марија Здравковић је рекча да је број пацијената у тој болници значајно повећан у порећењу са стабилним периодом који је трајао неких четири или пет недеља. Како је рекла у понедељак је било 24 хоспитализација, а данас 30.

Рекла је да је средње годише пацијената око 45 година, и да већину представљају мушкарци.

Марија Здравковић је рекла да у КБЦ Бежанијска коса тренутно има највише ковид пацијената, око 160 и да су сви они покривени новим терапијским протоколом.

Истакла је да је веома битно да лекари буду упознати са претходним обољењима пацијената и његовим здравственим налазима, јер је сваки пацијент посебан.

Навела је да пацијенти најчешће не знају тано како су се заразили, осим ако се нису заразили од члана опродице. Ипак, велики број њих истиче да је био у неким гужвама и да није адекватно носио маске.

Разговор Слађане Томашевић са Маријом Здравковић  - https://www.rts.rs/upload/media/2020/10/22/92477/dr.mp4 - ВИДЕО ПРИЛОГ
 
17:33

Влада усвојила мере за помоћ привреди

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о условима и критеријумима усклађености државне помоћи кроз докапитализацију учесника на тржишту ради отклањања поремећаја у привреди проузрокованих епидемијом заразне болести ковид 19.
16:29

КиМ, потврђено 159 нових случајева ковида 19

На Косову и Метохији потврђено је нових 159 случајева коронавируса, а ниједан пацијент није преминуо од последица, саопштио је Институт за јавно здравље у Приштини.

Тестирано је 1.245 особа, а највише новооболелих је из Приштине, преносе приштински медији.

До сада су на КиМ оболеле 17.422, а преминуло 657 особа.

15:29

Више од половине новозаражених у Београду

Од 416 случајева коронавируса који су потврђени у последња 24 сата, у Београду је регистровано 218 случајева (52,4 одсто), Крагујевцу 16, Новом Саду 11, Врању 8, Лозници, Пријепољу и Трстенику по 7, Александровцу, Мионици, Краљеву, Зрењанину и Смедереву по 6, а у Мерошини 5 нових случајева.
15:21

Тестирано 6.715 особа

У последња 24 сата у Србији су од ковида 19 преминуле још две особе, док је 416 новозаражених коронавирусом.

Тестирано је 6.715 особа. На респиратору се налазе 24 пацијента.

Од почетка епидемије у Србији су од ковида 19 оболеле укупно 37.536 особе.

У среду је у Србији забележен рекордан број новозаражених – 512 узорака је било позитивно од 7.425 тестираних.

Због тога је данас заседао Кризни штаб који, иако се очекивало доношење строжих мера, није пооштрио прописе.

Епидемиолог Срђа Јанковић рекао је за РТС да за сада нема пооштравања мера, већ да је неопходно ригорозно примењивати постојеће. 

Јанковић је рекао да је епидемијска ситуација у Србији претећа.

У Србији је тренутно на снази читав низ мера, а епидемиолог Радмило Петровић за РТС каже да оне нису лоше, али да је лоше њихово спровођење.

Потпуковник Предраг Богдановић, медицински координатор у Привременој болници Београдска "Штарк арена", каже за РТС да је Арена потпуно спремна за рад и сада нема пацијената. 

Страховало се и од ширења коронавируса у студентским домовима, а директор Студентског центра "Београд" Горан Минић рекао је да је од нешто више од 8.000 студената у домовима, четворо позитивно на коронавирус.

Због тренутне епидемијске ситуације у Србији изазване ковидом 19, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић још једном је апеловао на надлежне, али и кориснике у установама социјалне заштите за смештај корисника, да се придржавају свих превентивних мера за заштиту од вируса које је донео Кризни штаб.

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH