ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

22.10.2020 Протест у Београду против одржавања Фестивала Мирдита

 

МИРДИТУ НЕЋЕМО ПРЕЋУТАТИ‼

Српска странка Заветници, један је од организатора вечерашњег протеста у Београду, поводом одржавања Фестивала "Мирдита". Лидерка Заветника Милица Ђурђевић тим поводом изјавила је:  "Фестивал "Мирдита" је великоалбански пројекат који већ годинама у Београду промовише тзв. косовску културу, као аутохтону и искључиво албанску. Потпуно би прихватљиво било да је реч о представљању обичаја, културе и традиције албанске заједнице, чиме бисмо се ближе упознали и можда боље разумели, али овде је реч о политичком фестивалу који финансира министарство самопроглашене Владе у Приштини.

Циљ је да се постепено тема чланства тзв. Косова у УНЕСКО учини прихватљивом и извесном. Ако је Богородица Љевишка њихова, због чега су је спалили?!

И ове године окупљају се са истим намерама у Центру за културну деконтаминацију.

Под плаштом Мирдите сваке године се пласирају садржаји у којима се Срби приказују као злочинци, силоватељи, убице и једини кривци за сукобе на КиМ. Подсећам да смо пре неколико година спречили долазак Атифете Јахјаге, која је најављена као главни гост фестивала, предвиђен да говори о масовном силовању Албанки на КиМ.

У тој релативизацији истине нема ни помена о злочинима ОВК, етничком чишћењу Срба и других неалбанаца, трговини органима, гажењу међународног права, узурпацији територије једне суверене државе.

На пример, они никад неће поменути малу Јовану коју су у селу Клечка пред мајком и баком силовали, а потом убили и запалили. Убице су ослобођене 2002.

Осуда Мирдите је мера наше савести и свести!!!

Извор: Заветници - http://zavetnici.rs/

 

Србин Инфо:

https://srbin.info/pocetna/aktuelno/uzivo-protest-protiv-mirdita-dobar-dan-stigli-kordoni-policije-video/

У 18 сати отворен је фестивал "Мирдита, добар дан" и почео протест против ове манифестације. Јаке полицијске снаге су блокирале раскрснице код Центра за културну деконтаминацију. Албански учесници са Косова дошли су под јаком полицијском пратњом. На протесту су били припадници Народних патрола, ратни војни ветерани и инвалиди, бројни револтирани појединци пореклом са КиМ, као и чланови Заветника, група навијача Партизана (из фракције Веље Невоље), Миша Вацић са својим покретом "1389"...

Блокиране су и околне улице, али је протест протекао без инцидената. На углу Бирчанинове и Краља Милутина кордон полиције зауставио групу демонстраната. Они стоје и певају песме посвећвне Косову. Носе заставе Србије и Заветника. 

Млади из родољубивих покрета и окупљени грађани су углавном певали родољубиве песме о српском Косову, док су навијачи певали навијачке песме свог клуба и скандирали пароле посвећене „усташама и шиптарима“ које се често могу чути на утакмицама.

 

На друштвеним мрежама претходно су осванули позиви на протест против фестивала “Мирдита, добар дан”, а улаз у Центар за културну деконтаминацију, где ће фестивал бити одржан, облепљен је плакатима и поруком “Мирдита, лаку ноћ”.

Код Центра за културну деконтаминацију присутни су и Борко Стефановић и Бранко Миљуш из Странке слободе и правде.

Из Иницијативе младих за људска права, који су и један од организатора фестивала “Мирдита, добар дан”, истичу да је порука фестивала да се шири мир и помирење између српског и косовског друштва, а не насиље, мржња и раздвајање.

 

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH