ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

23.10.2020 Настављене активности на реализацији Пројекта Регионалне комуналне депоније "Еко-Тамнава"

Саопштење начелника Мачванског управног округа преносимо у целости:

Настављајући активности на реализацији Пројекта Регионалне комуналне депоније "Еко-Тамнава", у петак 23.октобра 2020.годинe одржана је   Друга /редовна /седница Скупштине Привредног друштва "Еко -Тамнава"д.о.о. Уб.Седница је одржана  у Лајковцу,са почетком у 11:00 часова,у великој сали Скупштине општине Лајковац.Председавао је  директор Регионалног центра за управљање отпадом "Еко-Тамнава"д.о.о. Уб  Зоран Петровић.Присуствовали су начелници Мачванског управног округа Владан Красавац и Колубарског управног округа Горан Миливојевић и представници локалних самоуправа са подручја ова два Управна округа.

Након усвајања записника са Прве /редовне/седнице Скупштине Привредног друштва, која је одржана 27.маја 2020.године,приступило се верификацији мандата чланова Скупштине.Усвојен је Програм пословања за 2021.годину и План јавних набавки за 2021.годину.

Присутни су усвојили информацију о  подношењу Захтева Влади Републике Србије за финансирање пројектних активности на изградњи објеката и постројења,опремању и функционалном оспособљавању Регионалног центра за управљање отпадом са депонијом чврстог комуналног/неопасног/отпада у Каленићу,општина Уб.

Усвојена је   информација о формирању Радне групе градова и општина за праћење активности на реализацији пројекта и информација о   стању измирења финансијских обавеза градова и општина учесника у финансирању трошкова пројектних активности за период 2019/2020.година.

Једногласно је усвојена Одлука о Предлогу споразума о заједничком управљању комуналним отпадом / Осечина,Лозница,Мали Зворник,Крупањ и Љубовија/.

Учешће на седници узели су и  Горан Зарић,председник општине Владимирци и Славица Ранковић,заменик председника општине Коцељева.Поменуте локалне самоуправе су од самог почетка учествовале у Пројекту Региналне депоније.

Наредна седница планирана је за новембар месец 2020.године.

 

                                                                                                 Кабинет начелника

                                                                                                 Владана Красавца

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH