ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

27.10.2020 Честитка начелника Красавца поводом Сестринске славе Свете Петке Параскеве

Поводом Сестринске славе Свете Петке Параскеве начелник Мачванског управног округа Владан Красавац,упутио је честитке  свим медицинским сестрама и техничарима :

"Сваке године, 27.октобра медицинске сестре и техничари обележавају Свету Петку Параскеву ,заштитницу жена,болесних и сиромашних.Тако и ове 2020.године године, упркос епидемији COVID-19, која је захватила читав свет, медицинске сестре и техничари обележавају своју Славу.Скромно, без великог  окупљања,уз славски колач и свећу, обележиће се дан Светитељке која је име добила од Срба,по дану у недељи, петку.

Медицинске сестре и техничари заједно са лекарима у здравственим установама воде борбу за сваки људски живот ,веомо често доводећи у питање своје здравље и свој живот. Посао медицинске сестре изузетно је захтеван и одговоран,  део су  тима, који добре резултате постиже само заједничким и савесним радом, па је и дан који је посвећен медицинским сестрама и техничарима  дан који слави ову хуману професију и указује на њену важност у послу који је поверен запосленима у здравственим установама.

Начелник Мачванског управног округа и комнадант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац, поводом обележавања Свете Петке Параскеве, упутио је изразе захвалности за храброст, знање и труд који у овим тешким данима епидемије COVID-19,  медицинске сестре и техничари испољавају, како би се сачували животи свих наших грађана,на подручју Мачванског управног округа и на територији Републике Србије.

Честитке су упућене и црквеним великодостојницима и  свим верницима који овај велики празник обележавају као крсну славу."

Кабинет начелника

Владана Красавца

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH