ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

03.12.2020 Прве дозе руске вакцине "Спутњик V" за лабораторијску контролу стигле у Србију

Русија је данас на лабораторијску проверу у Агенцију за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС) доставила 20 доза своје вакцине "спутњик V".

Вакцина
Вакцина "спутњик V" за лабораторијску контролу стигла у Србију

Председник Србије Александар Вучић рекао је за РТС да ће првих 20 доза вакцине "спутњик V" бити испитано на Торлаку.

"БИА их је проследила тамо и наши струцњаци имају времена да наредних дана и недеља то испитају и кажу да ли можемо то да прихватимо или не", рекао је Вучић.

Каже да ће бити испитана упоредо са Фајзером вакцином, која је такође тражила регистрацију.

"Очекујемо пре краја године да добијемо прве колицицне Фајзерове вакцине, то ће бити мали део, али значјано већи део у јануару и фебруару ћемо добити. Очекујемо да до краја фебруара и почетка марта добијемо 350.000 Фајзерових", навео је Вучић.

Председник је поручио да ће за све људе бити бесплатна вакцина.

"Не можете никог да натерате ко неће да прими вакцину, али сматрам да су неодговорни сви који позивају да се не прими", истакао је Вучић.

Почетком недеље, председница Владе Ана Брнабић разговарала је на видео-конференцији са министром индустрије и трговине Руске Федерације Денисом Мантуровим, који је упознао премијерку са тим докле се стигло са производњом руске вакцине против коронавируса "спутњик V".  

 

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH