ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

21.12.2020 Кризни штаб усвојио нове мере које важе од данас до петка

Епидемиолог и члан Кризног штаба за заштиту здравља становништва Републике Србије од заразне болести COVID-19 Бранислав Тиодоровић саопштио је да је ово тело данас предложило да се радно време тржних центара, услужних делатности, кафића и ресторана продужи до 20 часова, уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Тиодоровић је, по завршетку седнице Кризног штаба, рекао да мере ступају на снагу одмах, али да су орочене до петка, 25. децембра, истакавши да ће ових пет дана послужити да се анализира и процени епидемијска ситуација, од чега ће зависити да ли ће мере бити продужене, промењене или допуњене.

Очигледна је потреба становништва да користи услуге, уз поштовање свих мера. Кафићи и ресторани могу да раде до 20 часова, без коришћења музике у било ком смислу, јер се уз њу људи опуштају, не поштују мере и долази до могућности лакшег преношења вируса, објаснио је он.

Тиодоровић је, подсетивши на то да ће установе културе радити до 21 час, изразио очекивање да ће данас бити одржана седница Владе на којој ће бити усвојене предложене мере.

У ковид амбулантама на целој територији земље дошло је до смањења броја првих прегледа, указао је он и поновио да ће од епидемијске ситуације зависити даље одлуке у петак, 25. децембра.

Према његовим речима, наредних дана се очекује веће смањење броја пацијената у ковид болницама, с тим што је у Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу и даље највећи притисак на здравствене установе.

Тиодоровић је, говорећи о мерама за Нову годину, рекао да се о томе интензивно размишља, али да то зависи од епидемијске ситуације.

 

Извор: Влада Републике Србије

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH