ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

25.12.2020 TRAMPOV KEC IZ RUKAVA: Novi način da predsednik SAD ostane na funkciji

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je pozvao da se imenuje specijalni tužilac koji bi ispitao, kako je naveo, prevare na predsedničkim izborima, održanim 03. novembra.

Tramp je poziv uputio u danu kada američki tužilac Vilijam Bar napušta tu funkciju pošto je pre 10 dana podneo ostavku.

Američki predsednik je na Tviteru objavio da se ne slaže sa onima koji ne veruju da je neodložno potrebno uspostaviti nezavisnu agenciju koja bi istražila navodne slučajeve prevare na izborima koje je ponovo nazvao najkorumpiranijim u istoriji Sjedinjenih Država.

​Specijalni tužilac se obično uspostavlja kao telo koje istražuje određene slučajeve navodne nezakonitosti ukoliko postoji sumnja da bi tužilaštvo moglo da bude u sukobu interesa.

Inače, Vilijam Bar je na konferenciji za novinare u ponedeljak izjavio da ne namerava da imenuje posebnog tužioca koji bi razmotrio tvrdnje predsednika Trampa i mnogih njegovih pristalica o prevarama, neovlašćenom glasanju ili falsifikovanju rezultata uz pomoć glasačkih aparata sistema „Dominion“.

Bar je istakao da ostaje pri ranijoj izjavi da nema dokaza o sistematskim prevarama koje su mogle značajnije da utiču na ishod izbora.

 

Izvor: Novosti

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH