ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

31.12.2020 Saopštenje za javnost Privremene Skupštine naroda Srbije – iz Mačve

Saopštenje za javnost, koje smo dobili od članova PSnS iz Mačve prenosimo u celosti:

Оbaveštavamo javnost  da je delegacija Privremene Skupštine naroda Srbije završila 10-dnevnu posetu administraciji Ruske Federacije. Tom prilikom je održala oko 30 sastanaka sa više predstavnika i delegacija ruskih zvaničnih institucija među kojima su Ruska državna duma, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, Ruska Akademija nauka, Ruska Pravoslavna Crkva, Moskovski Univerzitet, Privredna komora Rusije itd.

    Ono što je za stanovništvo Mačve naročito i specifično važno (kao i Srbiju uopšte), jeste potvrđivanje ranijih, preliminarno definisanih dogovora sa administracijom Ruskog predsednika Putina a koji se tiču otkupa poljoprivrednih proizvoda i poljoprivrednih prerađevina.
Naime, ovaj otkup bi praktično bio bez količinskog ograničenja i odnosio bi se na sve poljoprivredne proizvode koji bi se realizovali tokom cele godine u Srbiji.
Uključujući šira predgrađa, Moskva ima preko 20 miliona stanovnika i ovakvi prozvodi, realizovani SVIM poljoprivrednim kapacitetima u Srbiji, bili bi dovoljni da zadovolje njihove potrebe za samo mesec dana!
Konačno, ovo je pravi i istinski nagoveštaj početka vraćanja dostojanstva narodu Srbije, srbskom seljaku, odnosno konačnog izlaska poljoprivrede i drugih privrednih grana Srbije iz teške i višedecenijske krize.
Takođe, treba napomenuti i imati u vidu, da je realizovan i sporazum u okviru Evroazijske Ekonomske Unije.

Delegacija je na poziv zvaničnika Ruske administracije i državnih institucija, primljena na najvišem, zvaničnom nivou uz intoniranje Ruske i Srbske himne, što na specifičan način predstavlja i DE FACTO priznanje Privremene Skupštine naroda Srbije od strane Ruske Federacije, kao jedine legitimne i legalne.
Takođe, delegacija PSnS će već tokom ovog meseca (Januar 2021.) imati dogovorenu i zvaničnu posetu  predstavnicima administracije SAD.

Podsećamo, PSnS je legitimno (DE JURE) formirana 16.06.2020. slobodnom voljom naroda bez političara. Za njenu punovažnost (legitimitet), tj. i DE FACTO priznanje neophodno je da narod Srbije prepozna potrebu, odnosno neophodnost za tako nešto. U interesu i za dobrobit svih, nadamo se da će se to desiti vrlo brzo.
Dovoljna je SAMO i JEDINO, velika narodna podrška – sve ostalo je formalnost ili je već završeno!

Molimo vas da postavite i video snimak, čiji link dostavljamo. https://www.youtube.com/watch?v=hS81skXmYjI


U ime Privremene Skupštine naroda Srbije – iz Mačve:
 N.D., B.P. i N. Š.     
(imena poznata redakciji)
 

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH