ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

22.01.2021 Preminula legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan

Mira Furlan, jedna od najvećih glumica bivše Jugoslavije, preminula je u Americi u 66. godini posle duže bolesti.

Publika je pamti po brojnim ulogama u pozorištu, na filmu i na televiziji. Takođe, važila je za jednu od najlepših glumica na ovim prostorima.

Mira Furlan je ovaj svet napustila posle duže bolesti, a životna priča joj je nestvarna, kao za neki film, jer od trenutka kada se zaljubila u jednog Gorana ništa nije bilo isto. Ali je ni “preko grane” gde je, na kraju, bila primorana da ode nisu dočekale ruže.

Mira Furlan rođena je u Zagrebu, a važila je za seks simbol nekadašnje Juge. U svojoj karijeri ima filmove poput: “Otac na službenom putu”, “Lepota poroka”, “Kiklop”… Na vrhuncu slave, sada već davne 1991. godine, Mira se odselila u Ameriku gde je otpočela potpuno novi život.

Naime, 1986. godine Mira je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD. Prilikom ove emigracije, navodili su mediji, pomogla joj je pokojna Milena Dravić.

Kada su stigli u SAD Goran i Mira su radili sve da prežive. Goran je radio kao dostavljač, asistent montaže i montažer, a Mira kao konobarica, prodavačica i kao prevodilac.

U periodu od 2004. do 2008. glumila je u američkoj seriji “Izgubljeni” koja je ostvarila planetarni uspeh, a bila je izuzetno gledana i u Srbiji.

Ubrzo je dostigla izuzetan ugled u Americi te je 2014. dobila ponudu da predaje na filmskoj akademiji u Los Anđelesu, a nakon toga i na Njujorškojn filmskoj akademiji.

U više navrata Mira Furlan je izjavljivala da joj je velika želja da njen sin nauči hrvatski jezik i prošlost njegovog naroda bez obzira na tretman koji je imala.

U Hrvatsku se poslom vratila 2002, a prvi put je letovala u Medulinu osam godina kasnije. Tada je uspela da povrati i stan koji joj je oduzet. 

 

 

MAGAZIN

14.02.2021 Драган Драги Петровић: Сцена је уточиште, духовни мир и љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...
 
VRH