ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

10.02.2021 Посета начелника Округа Добровољном ватрогасном друштву "Видојевица" у Лешници

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац посетио је у уторак 09.фебруара 2021.године Добровољно ватрогасно друштво "Видојевица" у Лешници.Том приликом одржан је састанак са руководством Друштва о досадашњим активностима и плановима за наредни период.

Добровољно ватрогасно друштво ''Видојевица'' из Лешнице основано је пре више од четири деценије и једно је од првих друштава ове врсте у тадашњој држави. Као датум оснивања наводи се 28.март далеке 1979.године. Друштво поседује опрему за реаговање у ванредним ситуацијама, а чланови су обучени за гашење пожара са сертификатима за обављање овог посла. Руководство Друштва је у контакту   са Сектором за ванредне ситуације и Ватрогасним савезом Србије, како би се пратиле новине које је донео Закон о добровољном ватрогаству. Присутна је  сарадња са градовима Шабац и Лозница јер се географски посматрано Добровољно ватрогасно друштво налази на самој граници ова два града.  Друштво је током ових година учествовало у бројним активностима како локалног карактера, тако и на нивоу Републике Србије. Реч је о показним вежбама намењеним грађанима и такмичењима на којима су постизани добри резултати.

На радном састанку су учествовали командир Слободан Арсеновић, секретар Друштва Милорад Павловић, команданти Ватрогасних јединица Шабац и Лозница и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.Овом приликом Ватрогасна јединица Шабац обезбедила је донацију ватрогасних црева, а Ватрогасна јединица Лозница  два возила за потребе Добровољног ватрогасног друштва.

Разговарало се о досадашњем раду Добровољног ватрогасног друштва, проблемима са којима се сусреће и плановима за наредни период. Реч је о једином добровољном ватрогасном друштву   на подручју Мачванског управног округа, чији су  припадници  учествовали у гашењу великог броја малих и великих пожара. Добровољно ватрогасно друштво поседује Ватрогасни дом са преко 700 квадратних метара корисног простора у коме је смештена опрема за деловање у гашењу пожара и спасавање, чамци за евакуацију у случају поплава и неопходна пратећа опрема.

У плану је да се у наредном периоду добровољна ватрогасна друштва оснују  у граду Шапцу, али и у  другим локалним самоуправама Мачванског управног округа.

 

                                                                                                                Кабинет начелника

                                                                                                                 Владана Красавца  

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH